POLITIK

Szerző ripost

5 hónapja

Elindult a mutogatás: Márki-Zay Péter buktatta meg az ellenzéket

Jakab Péter, a Jobbik elnöke a Facebookon közzétett videójában reagált a választás eredményeire.

A Fidesz elsöprő választási győzelmét követően a Jobbik elnöke szűkszavú értékelést adott. Az egyesült ellenzék kudarcával kapcsolatban Márki-Zay Pétert nevezte felelősnek. Mint mondta, Márki-Zay Péter októberben hat ellenzéki párt "hadseregét" kapta meg és tetemes ellenzéki előnyt. "Ebből az előnyből fél év elteltével mára ellenzéki hátrány, hovatovább Fidesz-kétharmad lett" - jegyezte meg.


Úgy vélte, a kevesebb és megfontoltabb, egyértelmű beszéd most több szavazatot hozott volna. Felidézte, hogy Márki-Zay Péter októberben azt mondta, hogy leváltja az ellenzéket. "Valójában nem leváltotta, hanem megbuktatta" - jelentette ki a Jobbik elnöke.


Jakab Péter arról is beszélt, hogy a hat ellenzéki párt egységét és összefogását meg kell őrizni és erősíteni kell, annak ugyanis nincs alternatívája.
Hozzátette: az ellenzéknek most fel kell állnia és fel kell készülnie, hogy ha a helyzet úgy hozza és a megszorítások miatt a népharag "elsöpri ezt a rezsimet", akkor átvegyék az ország irányítását. "Erre készülünk, de már Márki-Zay Péter nélkül" - mondta Jakab Péter. (MTI)


 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!