Létrehozva: 2022.02.21.

Évről évre egyre több embert löknek szándékosan vonat elé Németországban

Csak tavaly 49 ilyen eset történt – írta az Exxpress című osztrák hírportál a német rendőrség adataira hivatkozva.

Szerző Ripost

Az osztrák portált a Magyar Hírlap szemlézte.

A cikk szerint a terror új formájáról lehet beszélni. Hozzátették, hogy 2020-ban 29 ilyen eset történt Németországban. A Die Welt című német napilap közlése szerint az elmúlt két évben történt ilyen bűncselekmények több mint felét külföldi állampolgárok követték el. Tavaly novemberben egy harminhét éves férfit löktek a sínekre Münchenben, az áldozat egyik lábát amputálni kellett.

Ugyanabban a hónapban Hamburgban egy hetvenéves férfi sérült meg, miután a vonat elé lökték. A lap hozzátette, hogy a tavalyi esetek közül egyik sem volt halálos. Az utóbbi évek egyik legtragikusabb esete 2019 júliusában a frankfurti főpályaudvaron történt, ahol egy eritreai férfi a vonat alá lökött egy anyát és nyolcéves kisfiát. A gyermek a helyszínen életét vesztette, édesanyja túlélte az esetet. A Deutsche Bahn német vonattársaság a frankfurti esetet követően ígéretet tett arra, hogy növelik a térfigyelő kamerák számát, eddig viszont szinte semmilyen biztonsági intézkedést nem vezettek be a vasútállomásokon.

Számos német tartomány újra nyitja a korábban bezárt menekültszállásokat az érkezők emelkedő száma miatt – írta a Welt am Sonntag.

Berlinben például a tavalyi év eleje óta tizennégy új szálláshelyet és egy háromezer férőhelyes konténerfalut nyitottak meg, köztük nyolc olyan létesítményt, amelyet korábban bezártak. A német fővárosban rendszeresen ellenőrzik az üres ingatlanokat, hogy alkalmasak-e a menekültek elhelyezésére.

A bajor belügyminisztérium a Welt am Sonntaggal közölte, hogy a baloldali szövetségi kormány bevándorláspárti politikájára tekintettel Bajorországban is szükség van a kapacitások bővítésére. Németországba egyre több olyan szíriai érkezik, akik már menedékkérelmet kaptak Dániában vagy Görögországban.

Ennek egyik oka, hogy alacsony a kitoloncolás kockázata. A hatóságok 2021-ben mindössze 11 982 külföldit toloncoltak ki az országból, miközben a kiutasítottak száma mintegy 290 ezer volt tavaly június végén.

Egyre nagyobb problémát okoz a német fővárosban, hogy a muszlim diákok az iszlám szigorú törvényeit erőltetnék rá a többi tanulóra és a tanárokra

 

Széles körben elterjedt problémát jelent a vallási elnyomás a berlini iskolákban egy tanulmány szerint. A muszlim diákok több helyen a ramadán betartását és fejkendő hordását követelik az oktatóiktól és a többi tanulótól, miközben a szülők is egyre nagyobb nyomást gyakorolnak az intézményekre.

A német szövetségi kormány és a tartományok vezetése évek óta hangoztatják, mennyire fontosnak tartják a szélsőségesség, a rasszizmus és a diszkrimináció elleni küzdelmet. Egy tanulmány szerint viszont a vallási elnyomás széles körben elterjedt problémát jelent a berlini iskolákban. A Preussische Allgemeine Zeitung című lap közlése szerint a Demokráciáért és Sokszínűségért az Iskolákban nevű egyesület tíz olyan Neukölln negyedben található iskola dolgozói körében végzett felmérést, ahol a diákok több mint kilencven százaléka nem német anyanyelvű, muszlim családból származik.

A tíz felkeresett iskola közül kilencben rendszeresek a vallási konfliktusok. A tanárok több helyen arról számoltak be, hogy az iszlám vallású diákok muszlim pedagógusokat követelnek, a németeket pedig arra köteleznék, hogy hordjanak fejkendőt. A gyerekek gyakran a ramadán betartását követelik, az egyik iskola vezetése szerint pedig a nők és a diáklányok egyre növekvő nemi jellegű ellenségeskedéssel néznek szembe. Több iskolaudvaron már az iszlám szigorú értelmezésén alapuló saría törvényei uralkodnak – áll a tanulmányban. Az intézményekre a szülők is egyre nagyobb nyomást gyakorolnak, volt, aki nem hajlandó kezet fogni vagy szóba állni a tanárnőkkel.

Neukölln polgármestere, a szociáldemokrata Martin Hikel elmondása szerint az elmúlt években többször érkeztek olyan jelzések az iskoláktól, miszerint a vallás bizonyos értelmezései nem tolerálják az eltérő véleményeket és a tudományos ismereteket.

Miközben saját baloldali kormánya védi, egyre több helyről támadják Nancy Faeser német belügyminiszter javaslatát, miszerint a migránsokat befogadni hajlandó tagállamoknak együtt kellene működnie az európai menekültügyi reform előrehaladása érdekében. Gerhard Karner osztrák belügyminiszter a Bild című német lapnak azt mondta, egy ilyen szövetség hamis elvárásokat ébresztene a migránsokban. Szerinte a menekültügyet illetően az uniónak azokra az ügyekre kellene összpontosítania, amelyekben konszenzus van az országok között. Ezek a külső határvédelem, a menedékkérelmi eljárások gyors lefolytatása és a következetes kitoloncolás – sorolta.

A bajor Keresztényszociális Unió (CSU) képviselője, Silke Launert szerint Faeser terve az irreguláris migráció további erősödését okozná. A menedékkérelmek magas számára való tekintettel nem szabad további téves jelzéseket küldeni a migránsoknak, tette hozzá.

Alexander Dobrindt, a CSU frakcióvezetője úgy vélte, Németország felelőssége, hogy a fontos kérdésekben egyesítse Európát a megosztás helyett. Kiemelte, hogy bárki, aki tovább ösztönzi a migrációt, veszélyezteti a nyitott határokat. Faeser a saját ideológiáját érvényesítené másokkal szemben, Európa pedig nem erről szól – fogalmazott. 

Húszéves csúcson a politikai bűnözés Németországban

 

A szövetségi bűnügyi hivatal (BKA) adatai szerint húszéves csúcsra emelkedett a politikai indíttatású bűncselekmények száma tavaly Németországban – írta meg a Die Welt című lap. A hivatalos statisztika alapján 47 303 ilyen bűncselekményt regisztráltak a hatóságok, amely csaknem 15 százalékos növekedés a 2020-as 41 177-hez képest, és a legmagasabb szám a rendszeres adatgyűjtés 2001-es kezdete óta.

A növekedés a biztonsági hatóságok szerint összefügg a járványellenes korlátozásokkal szembeni elégedetlenséggel. Az adatok szerint 19 ezer bűncselekmény köthető a szélsőjobboldalhoz, és mintegy kilencezer szélsőbaloldali indíttatású esetet regisztráltak. Konkrét ideológiához nem köthető, de politikai bűncselekményből 17 ezret jegyeztek fel.

Továbbra is Merkel a legnépszerűbb

Annak ellenére, hogy december elején visszavonult a politikától, növelni tudta népszerűségét a németek körében Angela Merkel volt kancellár – derült ki a Bild című lapban közölt felmérésből. Az INSA közvélemény-kutató intézet vizsgálata szerint tavaly november 29. óta Merkel több mint három százalékponttal növelte népszerűségét, jelenleg a németek 59,3 százaléka elégedett a teljesítményével úgy, hogy a volt kancellár már nem is politizál aktívan.

A második legnépszerűbb Karl Lauterbach egészségügyi miniszter 56,6 százalékkal, megelőzve párttársát, a szociáldemokrata Olaf Scholz kancellárt, akivel a németek 51,1 százaléka elégedett. A Keresztényszociális Uniót vezető Markus Söder bajor kormányfő teljesítményét 47,6 százalék tartja jónak, őt követi a Zöldek társelnöke, Robert Habeck gazdasági és klímavédelmi miniszter 47,2 százalékkal.

Szerző Ripost

Ez is érdekelhet

origo.hu

Megdöbbentő bejelentés: félelmetes jelenséget rögzített a NASA napfigyelő műholdja

origo.hu

Rejtett kampányfinanszírozás a fővárosban?

borsonline.hu

Megváltoztak az érzéseik: fülig szerelmes a Házasság első látásra párja

magyarnemzet.hu

Bekeményítettek a hazai autópályákon, mert amíg szépen kérték, senkit nem érdekelt

ripost.hu

Sztárok bulizás közben - Galéria

vg.hu

Hivatalos: kiválasztották a nyertest, a valaha volt legdrágább Duna-híd épül meg Magyarországon, de minden forintját megéri – térkép

origo.hu

Vajna Tímea bikiniben mutatta meg műtéti hegeit

ripost.hu

Mennyire vagy művelt? 10 emberből 9 nem tudja ezeknek a szavaknak a jelentését

ripost.hu

Őrült tavaszi szerelem: 3 csillagjegyre most igazi boldogság vár

ripost.hu

Súlyos doppingbotrány, Kapás Bogi olimpiai érmet kaphat utólag

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

POLITIK

Brüsszel velünk akarja megfizettetni a háború árát. Keresik, honnan lehet elvenni a pénzt

POLITIK

Újabb bizonyítékok Bajnaiék és Magyar Péter szövetségére

POLITIK

TikTok-iszlamisták radikalizálják a fiatalokat. Kalifátust akarnak létrehozni

POLITIK

Egymásra licitálnak Európában a háborúpárti politikusok, Brüsszel a tűzzel játszik

POLITIK

Lukasenka: Megérettek a feltételek a béketárgyalásokra

POLITIK

A HAMÁSZ ekkor tenné le a fegyvert

POLITIK

Macron is szeretne megszabadulni Ursula von der Leyentől?

POLITIK

A CPAC Hungary kiállás a hagyományos értékek mellett