Létrehozva: 2022.02.27.

Egyértelműen politizálnak a „független” NGO-k

A Századvég Alapítvány jelentése szerint az Európai Unió jogállamisági mechanizmusa a Soros György hatáskörébe tartozó NGO-k befolyása alá került.

Szerző Ripost

A tanulmány kiemeli, az uniós szervek úgy kívánnak érvényt szerezni a politikai akaratuknak, hogy saját keretrendszert kialakítva, uniformizálják a jogállamiság egyetemesen elfogadott, definícióval nem rendelkező fogalmát, majd azok az országok, akik nem felelnek meg a nyílt társadalmak szempontrendszerének, antidemokratikus bélyeget kapnak.

A vádakat a Soros György által finanszírozott NGO-k, mint „jogállamisági szereplők” és jogállamszakértők képviselik, akik a függetlenség látszatába burkolózva fogalmazzák meg politikailag motivált érveiket. Brüsszel azáltal, hogy egyre szélesebb jogköröket biztosítana a civil szervezeteknek és mind nagyobb beleszólást engedne nekik a jogállamisági mechanizmus kialakításába, jelentős hatalmat adna a senki által meg nem választott (ezért le sem váltható), népi legitimációval nem rendelkező NGO-k kezébe, amelyek jelentős befolyáshoz jutva vennének részt a belpolitikai történések alakításában. Az NGO-k döntéshozó szerepbe helyezése végső soron a népszuverenitás felszámolását jelenti – írja a jelentés.

Az alapítvány tanulmánya arról tájékoztat, hogy ugyan alapvető jelleggel meghatározható a jogállamiság normatív tartalma, egyetemesen elfogadott jogállamiság-definíció nem alkotható. Ennek erőltetése inkább csak uniformizációs törekvésként fogható fel, ami Brüsszel elmúlt évtizedes nyilatkozatai fényében könnyen elképzelhető. Ezzel párhuzamban az elmúlt időszakban egyre több jel utal arra, hogy a tevékenységüket jelentős részben külföldi forrásokból fedező nem kormányzati szervezetek például korábbi, tisztán jogvédő funkciójukat háttérbe szorítva egyre nagyobb befolyást kívánnak szerezni a hazai politikai térben. Az Egyesült Államokban a hasonló entitásokat külföldi ügynökszervezetként kezelik, aktivitásukat kiemelten figyelik, tevékenységüket regisztrációhoz kötik. A Századvég Alapítvány elkötelezett a nemzeti szuverenitás, a jogbiztonság és az átláthatóság mellett, amelynek nyomán NGO-radar néven monitoringrendszerben, folyamatosan elemzi a vonatkozó szervezetek magyarországi működését, írja a tanulmány.

Cáfolhatatlan bizonyítékok kerültek napvilágra a Soros-hálózat és a baloldal dicstelen manipulációiról, a kettős mérce ipari méretekben történő alkalmazásáról, figyelmeztetett Deutsch Tamás, a Fidesz európai parlamenti delegációvezetője szerdán közzétett Facebook-videójában.

Az elmúlt hetekben kiszivárgott videókból Deutsch szerint világosan kiderült, a Soros-hálózat és a baloldal hogyan működteti intézményesen a kettős mércét Magyarországgal szemben. Megjegyezte, a Soros-hálózathoz tartozók önként és dalolva mesélték el, milyen manipulatív módszerekkel terjesztenek szemenszedett hazugságokat és durva rágalmakat Magyarországról.

Kitért arra is, hogy a Soros által is támogatott NGO-k kézben tartják a külföldi újságírók irányítását, „egyikük még azt is büszkén bevallja, hogy több alkalommal maga is felbérelt egy-egy újságírót, hogy népszerűsítsék a Soros-szervezetek hazug anyagait”. A politikus hangsúlyozta, mindez nem maradhat következmények nélkül.

Lapunk megkeresésére Deutsch Tamás felidézte, több mint egy évtizede „egy megkomponált, nagyon komoly erőforrásokat mozgósító, és folyamatosan erősödő politikai, hatalmi és ideológiai nyomásgyakorlás zajlik Magyarországgal szemben”. Ennek oka, hogy egy rendkívül erős és stabil társadalmi többség áll hazánk patrióta politikája mellett, amely az erős nemzetek kölcsönös előnyök mentén történő európai együttműködésének híve, tiszteletben tartva minden ország szuverenitását, egyenjogúságát és egyenrangúságát.

„Nem tudunk támogatni semmilyen, Brüsszelből vezérelt új európai birodalom kialakítására irányuló törekvést és mindez olyan ősbűn a brüsszeli bürokraták szemében, amivel szemben tűzzel-vassal lépnek fel” – szögezte le. A képviselő emlékeztetett arra is, hogy a Magyarországot támadók 2010-ben még azzal riogattak, hogy a nemzeti elkötelezettségű politika soha nem lehet sikeres, ehhez képest hazánk gazdasági teljesítménye európai összevetésben a legjobb egy negyedbe tartozik, míg a teljesen önfeladó politikát folytató Gyurcsány-Bajnai-kormányok csak borzalmasabbnál borzalmasabb teljesítmények sorát tudják felmutatni.

Deutsch Tamás emlékeztetett, amikor a nemzeti oldal nevén nevezte a most lelepleződött dicstelen manipulációkat, a baloldali kórus egy fölényeskedő kézlegyintéssel összeesküvés-elméletnek titulálta azt, most azonban kiderült, hogy „nem csak hogy igazunk volt, de a manipuláció még brutálisabb és gyalázatosabb, mint gondoltuk”. A politikus szerint a Soros-hálózat már maga alá gyűrte az uniós intézményeket is, amelyeket ideje lenne megszabadítani ettől a gyámságtól. Úgy fogalmazott, véget kell vetni annak, hogy „az uniós intézmények a Soros-hálózat manipulációinak végtermékeit böfögik fel” – példaként említette a jogállamisági kondicionalitási rendeletet, amely, mint mondta, valójában egy igazi „Soros-rendelet”. Az egész „jogállamisági kondicionalitási” elgondolást, a nyílt pénzügyi zsarolás módszerét a Soros-hálózat ellentmondást nem tűrő fellépésére először a baloldali kánon, majd végül a teljes fősodratú európai politika a magáévá tette.

Hangsúlyozta, a Fidesz EP-delegációja a Soros-hálózat lelepleződésének cáfolhatatlan bizonyítékait minden uniós fórumhoz el fogja juttatni, hogy végre ne a Soros-hálózat manipulációi, hanem a manipulátorokkal szembeni fellépés határozza meg az uniós intézmények működését. A lelepleződött manipulációk nem maradhatnak politikai következmények nélkül – mondta lapunknak Deutsch Tamás.

Szerző Ripost

Ez is érdekelhet

origo.hu

Migránsok okozták a balesetet a Liszt Ferenc-repülőtér közelében, amelyben két ember meghalt

borsonline.hu

Ennyi volt, lekerül a képernyőről a TV2 sikerműsora

hirtv.hu

Ukrajna bukásával Magyarország is veszélybe kerülhet egy amerikai elemzés szerint

mindmegette.hu

Itt a vége: Széll Tamás szomorú bejelentésére senki sem számított

hirtv.hu

Eléggé bepipult Magyar Péter a Datadatra vonatkozó riporteri kérdésektől + videó

origo.hu

Botrány: Vajna Tímea húga idegesen üzent testvérének

astronet.hu

Ennek a 4 csillagjegynek bőséget hoz a Bika hava

origo.hu

Óriási sportélmény és show lesz a kanadai hokiválogatott budapesti meccse - videó

videa.hu

Káposztás kofta, sült szeretetgolyók fűszeres paradicsommártásban -receptvideó (hirdetés)

ripost.hu

Házasság első látásra: Hilda az ágyába csalta Lacit, a kamerák mindent vettek

ripost.hu

"Ki fog látszani a s*nám" - Kiakadtak a túl szexi ruha miatt az olimpikonok

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

POLITIK

Komoly az esélye a benzinárstop bevezetésének

POLITIK

Mexikói filmsztár a CPAC Hungary egyik vendége

POLITIK

Orbán Viktor kemény üzenetet küldött az uniós elitnek: menniük kell!

POLITIK

Magyar Péter mögött ott áll Bajnai Gordon és a DATADAT!

POLITIK

Újabb súlyos orosz támadások Ukrajna ellen

POLITIK

Izrael rakétákat lőtt ki Iránra

POLITIK

A Mészáros-csoport megvásárolta a híres babaáruház-láncot

POLITIK

Honvédelmi miniszter: Nincs NATO a nemzeti haderők nélkül