Létrehozva: 2021.11.02.

Megjelent a Ripost7 legfrissebb száma

Lerántjuk a leplet a luxuskörülmények között élő a vörösbáróról, Bige Lászlóról, Lékai-Kiss Ramóna a jó házasság titkairól mesél, és rejtekajtón át eljutunk Habsburg József nádor kriptájáig.

Luxuskörülmények között él Bige László

Bige László úgy él, mint egy király: több milliárdot érő birtokából egy földi halandók számára megközelíthetetlen erődrendszert csinált, amit magánutak, betonburkolatú vizesárok, megfigyelőrendszerrel felszerelt masszív kerítés vesz körül.

Fotó: MTI

A több telek összevonásával létrehozott nagybirtok területe 46 hektár, azaz közel félmillió négyzetméter. Ennek a közelébe sem mehet senki, Bige komoly őrszolgálattal is védi magát: emberei quaddal ellenőrzik a birtok környékét, megakadályozva ezzel, hogy bárki beláthasson. Pedig lenne mit nézni, a milliárdos műtrágyakirály igazi szabadidőközpontot teremtett meg magának, ahol bármely hobbijának, akár még a vadászatnak is hódolhat. Bige utazni is oda tud, ahova csak akar, birtokán egy helikopterleszálló is helyet kapott, amihez egy több milliárdot érő luxushelikopter is jár.

Fotó: Facebook

Ez év tavaszán minden bizonnyal a kapun belüli parkolóban állhatott meg az egykoron SZDSZ-es Horn Gábor a Gyurcsány-kormány államtitkárának Audija, akivel Bige feltehetően tárgyalt valamiről. Valószínűleg nem szerették volna, hogy kiderüljön találkozójuk, de Horn a Bige birtokáról kivezető magánút végén karambolozott, így derült ki, hogy a vörösbáró beszállt a baloldal politikai kampányába...

Hogy pályafutása elején miképp tett szert extra jövedelemre Bige László, milyen baloldali politikusok segítették az útját, és hogy került összetűzésbe a törvénnyel, kiderül a november 2-án megjelent Ripost7-ből. Keresd az újságárusoknál!

Lékai-Kiss Ramóna: „Megvannak a magam kis praktikái”

Lékai-Kiss Ramóna színművésznő, műsorvezető. A Barátok közt című sorozat egyik szereplője volt, Szentmihályi Zsófiát alakította 2002 és 2018 között. Utána a TV2-höz igazolt, tavaly és idén a Dancing with the Stars műsorvezetője. Ennek kapcsán adott interjút a Ripost7-nek.

Fotó: TV2

Ripost7: A TV2-n látható Dancing with the Stars kívülről egy habos-babos, valódi hollywoodi show-nak tűnik, miközben egy kőkemény, közel négyórás élő adás, amiben minden megtörténhet. Műsorvezetőként hogy lehet erre felkészülni?

Lékai-Kiss Ramóna: Megvannak a magam kis praktikái. A péntek este csak az enyém. A szövegtanulás mellett például felteszek egy arcpakolást, hajpakolást és igyekszem elmélyülni, kissé ki is zárom a külvilágot. Szombaton pedig már csak engedem, hogy vigyen az érzés. Egy biztos háttértudással sodródom az árral. Vannak komoly szabályaim is, túl sós ételt például nem ehetek élő show előtt.

Ripost7: Hogyhogy?

L-K. R.: Sajnos felpuffad tőle az arc.

Ripost7: Stohl Andrással közösen vezetik a műsort. Mennyire fontos ilyenkor az összhang, a kémia?

L-K. R.: A kémia a legjobb szó erre, és köztünk ez nagyon működik. Ismerjük és szeretjük egymást, mindig pontosan tudjuk, hogyan kell reagálni a másik rezdüléseire. Nekem ő egy biztos támasz.

Ripost7: Nehéz elfogulatlannak lenni egy ilyen műsorban?

L-K. R.: Nehéz, de...

Hogy mi segít Ramónának abban, hogy objektív maradhasson a Dancing with the Starsban, miképp változott meg a hozzáállása a Ninja Warrior kihívásaihoz, az életben vajon a megérzéseire vagy inkább az eszére hallgat, és szerinte mi a jó házasság három titka, kiderül a Ripost7-nek adott interjújából. A teljes beszélgetést a november 2-án megjelent számban találod. Keresd az újságárusoknál!

Tragédiák emlékét őrzi a Habsburg-kripta

Egy sokáig elfeledett kriptában, a budai Várban nyugszik „a legmagyarabb Habsburg”, József nádor és családja. A Ripost stábját a Várkapitányság munkatársa kalauzolta a Habsburgok és holtak elnevezésű túrán.

A kriptát 1769-ben a Szent Zsigmond palotakápolna altemplomában alakították ki, és eredetileg az angolkisasszonyok és a palota személyzete temetkezett ide. A sírbolt első lakója egy gyermek volt, Affolter Péternek, a palota felügyelőjének csecsemő lánya.

1795-ben Budára kerülve József nádor hamar megszerette a magyarokat és a magyar értékeket, Bécsben gyakran szót emelt az érdekünkben.

Hogy honnan, milyen rejtekajtón keresztül lehet eljutni a kriptához, valójában hány elhunytat is őriz a családi sírbolt, s mi mindent köszönhetünk József nádornak, kiderül a november 2-án megjelen Ripost7-ből. Keresd az újságárusoknál!

Ez is érdekelhet

origo.hu

Brutális baleset Budapesten: két ember meghalt, a gyáva sofőr elmenekült

origo.hu

Már ez a nagyhatalom is a harmadik világháborúra készül

hirtv.hu

Most minden szem Iránra szegeződik: válaszcsapásától kitörhet a harmadik világháború + videó

ripost.hu

Kudlik Júlia üzent a köztévé MI-műsorvezetőjének: "Szerencse, hogy lelket nem adtak még neki!"

hirtv.hu

Halálos baleset Budapesten, a vétkes sofőr elmenekült

origo.hu

Pénzt lehet keresni a tilosban parkolók bejelentésével

mindmegette.hu

Megdöbbensz, ezért kérik el a személyidet ha az Aldiban vásárolsz

videa.hu

Káposztás kofta, sült szeretetgolyók fűszeres paradicsommártásban -receptvideó (hirdetés)

ripost.hu

Idő előtt kiderült a Házasság első látásra egyik párjának döntése

ripost.hu

3 csillagjegy kapcsolata el van átkozva, ők még idén szakíthatnak!

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

POLITIK

Komoly az esélye a benzinárstop bevezetésének

POLITIK

Mexikói filmsztár a CPAC Hungary egyik vendége

POLITIK

Orbán Viktor kemény üzenetet küldött az uniós elitnek: menniük kell!

POLITIK

Magyar Péter mögött ott áll Bajnai Gordon és a DATADAT!

POLITIK

Honvédelmi miniszter: Nincs NATO a nemzeti haderők nélkül

POLITIK

Az oltásellenesség mindannyiunk biztonságát veszélyezteti

POLITIK

Az európaiak elégedetlenek Brüsszellel és békét akarnak

POLITIK

Zelenszkij beismerte, Amerika nélkül nincs esélyük