12 hónapja

Mire készül Kim Dzsongun? Ijesztő műholdképek készültek Észak-Korea felett

Kiszivárgott egy nagy felbontású műholdkép, melyen a szakértők szerint jól látszik, hogy Észak-Koreában újraindult egy atomerőmű, ami komoly aggodalomra ad okot.

Észak-Koreát azzal gyanúsítják, hogy újra aktiválta a Yongbyon atomreaktort. A műholdképen jól látszik a komplexum és egy gyanús vízfolyás, ami valóban utalhat arra, hogy a reaktort ismét üzembe helyezték.

A észak-koreai diktátor megint készül valamire Fotó: AFP

Észak-Korea azon térségében számos műszaki létesítmény található, ami éveken át nyugtalanította a világot. A Spiegel német hírportál birtokába jutott felvétel pedig arról tanúskodik, hogy a térségben és az atomerőműben újra aktivitás van. A kép most szeptemberben készült.

Az atomerőművet Észak-Korea annak idején szovjet segítséggel építette Yongbyonban, ugyanakkor a térségben nem sok értelme van az ilyesféle reaktor működtetésének, hiszen a környék áramigénye korántsem akkora, amennyi energia előállításra képes az erőmű. Ugyanakkor atomfegyverek előállítását is lehetővé teszi. Ez az oka annak, hogy nemzetközi szinten is sokan fejezik ki aggodalmukat a műholdkép láttán.

 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!