Létrehozva: 2020.07.13.

Fürjes Balázs: Karácsony fejezze be az autósok üldözését

Egyértelmű, hogy Karácsony Gergely főpolgármester újabb választási ígéretét nem teljesíti, ugyanis az elmúlt hetek döntései alapján remény sincs az egységes parkolási rendszerre – írja a Magyar Hírlap.

Már a júniusi fővárosi közgyűlésen az egységes parkolási rendszer kialakításával ellentétes döntések születtek, hiszen helyi kezdeményezésekre négy kerületben módosították a tarifákat, illetve a fizetős körzethatárokat. A káoszt fokozhatja, hogy az augusztusra tervezett ülésen újabb módosítások várhatók, és nem csupán a fizetendő összegek és helyszínek változhatnak, hanem a fizetős időszak is. Az egységesítést végképp ellehetetleníti, hogy Zugló után Erzsébetváros DK-s polgármestere, Niedermüller Péter is egy aggályos céggel kötött szerződéseket parkolási eszközök beszerzésére.

A VII. kerületi önkormányzat tulajdonában lévő Erzsébetvárosi Ingatlangazdálkodási Nonprofit Zrt. áprilisban és májusban is feltűnően rövid határidővel írt ki egy-egy közbeszerzést a kerületi parkolóauto­matákkal kapcsolatos feladatokra. Mindkettőt a C-Ware Kft. nyerte, amelynek korábbi tulajdonosát, Kupper Andrást – szintén parkolással kapcsolatos ügyben – korábban nyolcvanezer rendbeli csalás miatt elítélte a bíróság. A C-Ware a két tender keretében összesen 64,5 millió forintért végez munkát Erzsébetvárosban. Niedermüller Péter azzal védekezett, hogy a monopolhelyzet miatt nem tehettek másként.

Fotó: Mónus Márton / MTI

Hassay Zsófia, a fővárosi Fidesz képviselője, korábbi terézvárosi polgármester azonban cáfolja ezt. „Megválasztásunk után, 2010-ben már az első testületi ülésen arról döntöttünk Terézvárosban, hogy az önkormányzat saját, százszázalékos tulajdonban lévő vagyonkezelő cége végezze ezt a feladatot, s az elmúlt tíz év igazolta, hogy ez a leghatékonyabb módszer – közölte lapunkkal Hassay Zsófia. – Kilenc év alatt kétszázmillióról közel kétmilliárdra nőttek kerületünkben a parkolóbevételek, és a nálunk működtetett rendszerről még az ellenzéki Baranyi Krisztina is elismerően nyilatkozott. A rövid határidejű közbeszerzések pedig éppen a hatékonyság ellen dolgoznak.”

A fővárosi képviselő szerint elsősorban az akarat hiányzik Karácsony Gergelyből az egységes parkolási rendszer kialakításához, mert akkor túl sok konfliktust kell felvállalnia a kerületekkel. „Ez is egy irreális ígéret volt, mert a megvalósítás érdekében a helyi polgármestereknek le kellene mondaniuk a rendszer működtetéséről, és jókora bevételtől esnének el” – magyarázta Hassay. Szerinte a kerületi önkormányzatok által külön-külön megkötött parkolási szerződések évekre kész helyzetet teremtenek helyben, ami végképp ellehetetleníti az egész Budapestre kiterjedő egységesnek ígért parkolási rendszer megvalósítását.

Fürjes Balázs, Budapest és az agglomeráció fejlesztéséért felelős államtitkár a Népszavának azt mondta, kéri a városvezetést, fejezze be az autósok üldözését, autóval közlekedni nem deviancia. A szeptemberi kezelhetetlen dugók kialakulásának elkerüléséhez fel kell számolni a nagy forgalmú utakon kialakított kerékpársávokat, és alaposan meg kellene gondolni a sebességkorlátozás tervezett bevezetését is.

Ez is érdekelhet

origo.hu

Óriási meglepetés: nem lesz ott a foci-Eb-n a korábbi győztes

origo.hu

Stana Alexandra elmondta, ki most az egyetlen férfi az életében

metropol.hu

Harry herceg nem találkozhat Katalinnal, nagybeteg sógornőjével

hirtv.hu

"Sírjál, majd elmegy a tejed!", reagált Magyar Péter, amikor Varga Judit kétségbeesésében sírt

ripost.hu

Minden nap szenvedés, gyógyíthatatlan beteg a gyönyörű színésznő

origo.hu

Zelenszkij őrült bejelentést tett, minden megváltozik

lakaskultura.hu

Új élet a városon kívül, egy kortárs stílusú otthonban

ripost.hu

A síron túlról üzent Diana, ez jelenti Károly uralkodásának végét

vg.hu

Hörmann: Egy családias nagyvállalat alapja a bizalom-podcast ( hirdetés)

ripost.hu

4 csillagjegy, akiknek óriási fordulatot ígér a húsvéti hosszú hétvége

ripost.hu

„Késsel a kezében járkált” - könnyezve mesélt drámai részleteket Varga Judit

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

POLITIK

Varga Judit újabb posztja: Rettegtem, sírtam, féltem a férjem mellett

POLITIK

Gulyás Gergely reagált Magyar Péter manipulált hangfelvételére

POLITIK

Mikor tárgyalja a NATO csapatok küldését Ukrajnába?

POLITIK

Gyurcsányné és Donáth Anna el akarják venni a tanárok pénzét

POLITIK

Franciaországban rendőrök őrzik a templomokat

POLITIK

Összeáll a dollárbaloldal

POLITIK

Varga Judit részletesen beszélt a rendőri jelentés történetéről

POLITIK

Már több mint 380 ezren látták a Varga Judit-interjút