6 éve

Betörtek a devizahitelesek az OTP-be! Sátrat vertek!

Sátrat vertek, és elfoglalták az OTP Flórián téri bankfiókját a Nem adom a házamat mozgalom aktivistái.

Szerző Brenner Balázs

Ma reggel 9 óra előtt maroknyi sárga pólós és fekete sálas tüntető jelent meg Óbudán, a Flórián téri OTP Bankot foglalták el. A Nem adom a házamat mozgalom aktivistái azt követelték, hogy a bankok

térítsék meg azt a kárt, amit a devizahiteleseknek szerintük okoztak.

A rendőrség hamar kiérkezett a helyszínre, délelőtt tíz órakor már öt járőr jelent meg, a zsaruk egyenként vitték ki és igazoltatták a békés demonstrálókat.

A %RIPOST% helyszíni tudósítója szerint a hatóságok és az aktivisták is békésen kezelték a helyzetet, még hangoskodás sem volt a bankban. Egyedül csak az ügyeiket intéző emberek voltak felháborodva, akik mit sem sejtve érkeztek a Flórián térre, ám az OTP biztonsági emberei csak a készpénzfelvételt engedték meg nekik.

Az egyik aktivista arra panaszkodott, hogy az OTP éveken keresztül tisztességtelenül bánt vele, és felhívta a figyelmet arra is, hogy ez bárkivel megtörténhet.

Mindenki vigyázzon, ez a bank nemcsak a pénzünket, hanem az életünket is képes elvenni!

- mondta a %RIPOST%-nak a sárga pólós férfi, aki azt is elárulta, hogy még a rendőrök ellen is feljelentést tesznek, mert a mozgalom szerint a fellépésük jogszerűtlen eljárás.

Szerző Brenner Balázs

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!