Létrehozva: 2024.10.19. 15:00

Tegyél krumplit a csomagtartóba, és nem bánod meg

Nem a súly miatt kell, nem is egy zsákra kell gondolni, csak pár szemre. Ha rendszeresen jársz kocsival, akkor óriási segítség lehet az őszi hónapokban!

A hideg, esős időszakban nehezebb közlekedni, és az autót is megviselik az időjárási viszonyok. De ha tartasz néhány szem krumplit a csomagtartóban, akkor rengeteg problémát meg tudsz oldani! 

Young,Potatoes.,Fresh,Potatoes,On,A,Wooden,Background.,Harvesting,Collection.
Csodákra képes néhány szem krumpli! Fotó: Sunlight_s /  Shutterstock

1. Frissítsd fel vele a hűtőrácsot

Ha hosszú útra mész, a sáros, esős időben borzasztóan tud kinézni a hűtőrács, elveszti a fényességét, és hosszú távon, ha nem takarítod le, matt lehet, és rozsdásodni is kezdhet. Vágj félbe egy krumplit, és a héjatlan részével alaposan dörzsöld át a rácsokat, majd most le a szennyeződést, rozsdát tiszta vízzel. Az eredmény azonnal látszik, újra fényesek lesznek, de a keményítőréteg védeni is fogja őket.

2. Kend be vele a tükröt

Esőben a visszapillantó tükrök gyorsan tele lesznek vízcseppekkel, hiába törlöd le őket indulás előtt; ez pedig zavarja a jó kilátást. Kend be a tükröket a félbevágott krumplival, így olyan réteg alakul ki a felületén, amin nem tapadnak meg a vízcseppek. 

3. Az ablakra is hatásos

Hosszabb utakon vékony, olajos, szennyezett réteg kerülhet az oldalablakokra, ami szintén a kilátásban akadályozhat. Ettől az olajos, vékony rétegtől gyorsan megszabadulhatsz, ha áttörölgeted egy félbevágott krumplival az ablakot – egyúttal, akárcsak a tükör esetében, itt is megakadályozod, hogy a vízcseppek letapadjanak az üvegre.

Nézd meg ebben a videóban, hogyan kell használni a krumplit a kocsiban:

 

 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek