Létrehozva: 2024.08.20.

Megint nyakunkon a poloskainvázió, ez a legbiztosabb módszer ellenük

Ha jön az ősz, az csak egyet jelenthet: kezdődik a poloskainvázió. A közutálatnak örvendő poloskák mindenki életét megkeserítik, ugyanis kellemetlen szaguk mellett borzasztóan idegesítőek, ráadásul semmit sem tehetünk ellenük.

A hetek óta tartó szárazság semminek és senkinek nem kedvez. Vagy mégis? Hát persze, hogy ennek a kis undorító rovarnak, akivel a magyar lakosság jelentős százalékát ki lehet kergetni a világból. A poloskák köszönik szépen jól vannak és alig várják, hogy megkezdjék szokásos őszi, mindent is túlélő hadjáratukat. A poloskák senkit nem kímélnek és az ember bárhol szembe találhatja vele magát: ott vannak a teraszon, mikor hideg fröccsöt szürcsölsz, veled vannak a munkahelyen, az éttermekben, de még a nappalidban is miközben kedvenc könyvedet olvasod.

Poloska árnyéka (5)
A poloskák mindenhol ott vannak Fotó: Mediaworks

A poloskák ellen sajnos nem igazán lehet mit tenni, ugyanis borzasztóan elszaporodtak, ráadásul a magyar lakosság legnagyobb bánatára igen jól érzik magukat ezen a klímán. Ha az ember meglát vagy meghall egy poloskát, azonnal beindulnak az agytekervényei, hogyan is kellene elkapni úgy, hogy a rovar ne eressze ki azt az penetráns bűzt, amit képesek produkálni. A legjobb megoldás az, ha nagyon óvatosan fogod meg egy zsebkendővel és mielőbb kiviszed a lakásból, de a legtöbben ara esküsznek, hogy zsebkendőstül lehúzzák a wc-n.

Halyomorpha,Halys,On,Green,Leaves
Megkezdődött poloskainvázió Fotó: junrong /  Shutterstock

Ezzel csak egy baj van: több liter édesvizet pazarolsz el azzal, hogy nem bírsz elsétálni az ajtóig vagy az ablakig. Bizony, roppant idegesítőek ezek a zöld vagy márvány színekben pompázó hitvány kis állatok, ám azért érdemes a józan ész határain belül maradni, amikor meg akarsz szabadulni tőlük. A zsebkendő mellett a befogó szett is működhet: semmi másra nem lesz szükséged csak egy gyufásskatulyára, melybe ha elhelyezed az állatot, elodázhatod a szabadon eresztését. Egyet biztosan ígérhetünk: az összecsapás hamarosan kezdetét veszi, és sajnos mi idén sem a győztes oldalon állunk.

 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek