tóth gabi
Bár elképzelhető, hogy már nem tartasz otthon kávéfiltert, mégis van ok arra, hogy beszerezz egy csomaggal belőle.
A kávéfilternek is van történelme. Már a 20. század elején is használták. Egy német háziasszony, Melitta Bentz megunta, hogy amikor issza a kávéját, telemegy a szája zaccal. Úgy érezte, hogy a zavaró zacc túlságosan is elrontja a kávéivás rituáléjánakszentségét. Így aztán gondolt egyet és a fia iskolai füzetéből egy darab itatóspapírt helyezett bele a csészéjébe. Sokkal jobb lett a kávéja! Ez a módszer hamar népszerű lett, és a kávéfilter a mai napig hasznos része a kávéfőzésnek. Bár ma már a kapszulás kávék elterjedtebbek, de azért még akad néhány háztartásban a filterekből is. Ha pedig nem tartasz belőle otthon egyet sem, akkor most megtudhatod, miért is lenne érdemes beszerezned.
Ha nem fogyasztasz kávét, vagy esetleg nem filteres a főződ, akkor is érdemes a szekrényben tárolni legalább egy csomag kávéfiltert. A papírzacskók ugyanis másra is használhatók a lakásban. Hihetetlen jók portörlő kendőnek, még a legérzékenyebb felületeket is bátran törölheted velük. Annyira puha és finom az kávéfilter agyaga, hogy még a monitorokat és az üvegeket is portalaníthatod vele.
A tisztítandó bútorok, vagy tárgyak felületeit finom mozdulatokkal töröld át egy-egy kávéfilterrel. Ne nedvesítsd be a papírt, teljesen felesleges. Vonzza a port! Ha pedig nagyobb felületeknél szeretnéd használni, akkor ollóval vágd szét a filtert, így könnyebben tudsz vele dolgozni.