Orbán Viktor a kötcsei beszéd előtt: "Gazdasági sikert a gazdasági semlegesség hoz"

INSIDER
OTTHONKA

Szerző Ripost

Létrehozva: 2024.07.18.

Gyerekkel indulsz repülőútra? A legjobb tippek, hogy stresszmentes legyen az utazás

Hamarosan repülővel készültök nyaralni? Aggódsz, hogy mi lesz, ha csecsemővel, vagy ovis gyerekeddel kell felszállni a gépre? Íme néhány tanács, ami nagy segítségedre lehet.

Érthető, ha van benned némi félelem, mert még soha nem utaztál a gyerekkel a repülőn. De akadnak igen jó tippek, melyek segítségével zökkenőmentes és kényelmes lehet a nyaralás. Fontos, hogy a megérkezés is szuper legyen, és a végén úgy térjetek haza, hogy nagyon jó emlék legyen az első közös nagy utazás. Összeszedtük a tippeket. 

Young,Mom,,Playing,And,Breastfeeding,Her,Toddler,Boy,On,Board
Fotó: Tomsickova Tatyana / Shutterstock.com

Repülőtéren sokan stresszesek, feszültek, ennek tetőpontja tud lenni, ha még egy gyerek rohangál, sír, a szülő ideges, esetleg még kiabál is. Ezek igen bosszantó helyzetek. Ha meg ez a gyermek a sajátod, az egy felfokozott érzelmi állapot. Nem egyszerű ilyenkor nyugodtan lenni és még a gyereket is megnyugtatni. Ezért készülj fel előre!

Hová vegyél repülőjegyet?

A gyerek két éves kor alatt kedvezményesen a szülő ölében utazhat. De vannak a gépeken csecsemők részére altatásra szolgáló speciális lehajtható bölcsők is. Kérd a légiutaskísérő segítségét. Ha hordozót viszel, azt az ülésre lehet rögzíteni, de ilyenkor külön jegyet kell venni a csöppségnek. A fapados légitársaságok külön díjat számolnak fel, ha előre te választod ki a helyedet. Érdemes mindig végig gondolni, hogy mi a fontos, mert az is előfordulhat, hogy ha nincs a hely megvásárolva, akkor külön ültetik a családot. Ezt a hibát ne kövesd el egy pici babával!

Mit vigyél magaddal a repülőre?

Nagyon fontos, hogy tudd, hogy az adott járatra milyen méretű és hány darab csomagot vihetsz fel a fedélzetre, és a gyereknek is mi az engedélyezett. Kicsi gyerekkel, egy kézitáska egészen biztos nem elég! Már a pakolásnál is vedd figyelembe, hogy a gyermeknek mi az, ami a legfontosabb! Ha ovis a gyermeked, célszerű egy saját kis húzós bőröndöt is beszerezni.  Fontos információ, hogy 2 éves kor alatt lefejt anyatejet, bébiételt, tápszert a 100 ml-nél többet, sőt mennyiségi korlát nélkül csomagolhatsz. Az utaskísérőket pedig megkérheted, hogy melegítsék meg neked. A nagyobb gyerekeknek vigyél magaddal rágcsálni valót, de ha tudatos vagy, akkor felejtsd el a csokit és a cukrot, mert attól jól felpöröghetnek. Pelenkát ne felejtsd otthon, de tegyél be a picinek váltóruhát, és cumit is. Rágókát is jó, ha viszel, mert nem biztos, hogy tetszeni fog a gyereknek a nyomásváltozás. Ne felejtsd el a papírtörlőt, alvós rongyit, vagy a kedvenc kismacit sem. 

Készülj fel, mert lehet te viszel mindent!

A cipekedés a te dolgod lesz. Ezért fontos, hogy gondolj a saját kényelmedre is, olyan szettet válassz, amiben nagyon jól érzed magad. Laza, zsebes nadrág, kényelmes cipő, és bő póló, tökéletes lesz a gépen. A légkondi miatt, egy kardigánt pedig nyáron is fontos vinni, vagy a derekadra kötni. Természetesen azt a gyereknek is csomagolj. A gyerekeket öltöztesd színesbe, úgy ha elkószál az ovis, könnyebb észrevenni és jobban tudod követni is a szemeddel. Mert 2 méter távolságból is csak egy pillanat és képesek lelépni a gyerekek. Ha mindezt betartod sokkal egyszerűbb lesz az utazás! Nagyon jó nyaralást, és élményt az első repüléshez!

 

 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek