Orbán Viktor a kötcsei beszéd előtt: "Gazdasági sikert a gazdasági semlegesség hoz"

INSIDER
OTTHONKA

Szerző Ripost

Létrehozva: 2024.07.12.

Így szabadulj meg nyáron a bosszantó muslicáktól

Nyár beköszöntével és az édes gyümölcsök érésével megérkeznek a muslicák is. Mit tehetsz azért, hogy ne vonzd őket? Milyen praktikák segítenek elűzni őket? Most mutatunk pár tippet.

A muslica sokszor a boltból kerül a lakásba lárvaként, másrészt pedig a szúnyogháló sem véd meg attól, hogy berepüljenek a konyhába. Főleg, ha valamilyen édes gyümölcs marad kint az asztalon, esetleg azok még egy kicsit erjedésnek is indultak. Akkor a muslicák azonnal megtalálják az utat, a finomságok felé. Nagyjából egy hétig élnek ezek az apró bogarak, de jobb, ha nem a mi konyhánkba telepszenek meg. 

Drosophila,Or,Fruit,Flies,Are,Feeding,On,Water,Melon.,Light
Fotó: Anne Webber

 

Így előzd meg, hogy betelepedjenek a lakásba

  • A boltban vásárolt zöldségeket és gyümölcsöket mosd meg!
  • Ne hagyj piszkos edényt, ételmaradékot a mosogatóban!
  • Takard le az asztalon lévő gyümölcsöket, vagy ne ott tárold!
  • Ne öntözd túl a szobanövényeidet!

Így védekezz a muslicák ellen

Almaborecettel

Készíts muslicacsapdát! Egy tálkába rakj egy kevés almaborecetet, és helyezd el oda, ahol a muslicák nyüzsögnek. Ezután tegyél néhány túlérett barackot, vagy dinnyét tálkába, majd fedd le folpaccal, és rakja rá gumigyűrűt. Fogpiszkálóval fúrj apró lyukakat a folpackba. Az almaborecet illata odacsalogatja a muslicákat a tálkába, s onnan már nem tudnak továbbállni. Az edényt minden nap mosd ki és cseréld benne az almaborecetet. 

Szegfűszeggel

A szegfűszeg is fantasztikus rovarriasztó. Szúrj egy almába legalább 30 db szegfűszeget, de narancsba és citromba is teheted, ha az van otthon. Ettől is elmenekülnek a muslicák. 

Levendulával

Beautiful,Lavender,Flowers,On,Countertop,Near,Sink,In,Kitchen.,Space
Fotó: New Africa

Levendulaszezon idején, használd ki, hogy bár te szereted az illatát, de a muslicák számára ez az illat rettenetes. Ültess néhány tővel a konyhai ablakpárkányra, ez meggátolja, hogy bemerészkedjenek. De tehetsz egy anyagra vagy szivacsra levendula illóolajat is, és azt helyezd a muslicák közelébe. Elriasztja őket.

Illóolajjal

Önts a párologtatóba néhány csepp citrus-, cédrusfa illóolajat, ezeket nem szeretik az apró bogarak. Ha megérzik, azonnal távoznak. De egy pamutdarabra is csepegtethetsz és azt helyezd el egy olyan helyen, ahol támadhatnak. 
 

 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek