tóth gabi
Sütemények készítésekor nagy segítség a sütőpapír. Csakhogy nagyon sokszor nem a helyes módon használják a háziasszonyok. Most megmutatjuk, mit rontanak el a legtöbben!
A sütőpapír minden háziasszony életét megkönnyíti. Ha a tepsit kibéleled vele, nem sül rá az edényre se a tészta, se a hús sem, így a sütőpapír megkönnyíti a mosogatást is. Van azonban néhány extra trükk, amivel tökélyre emelheted a sütőpapír használatát.
Nagyon valószínű, hogy korábban eszedbe sem jutott a sütőpapírt benedvesíteni, mielőtt a tepsibe tetted. Pedig kifejezetten jót, tesz, ha nem szárazon használod. Vizezd be a tepsit, vagy a tortaformát, utána simítsd bele a sütőpapírt. A felszabaduló gőz megkönnyíti a sütést. Így lesz tőle gyönyörű a sütemény.
A sütőpapír összegyűrve és benedvesítve megakadályozza a letapadást. Érdemes mostantól így használnod, hogy tényleg isteni finom legyen a sütid.
Az összenyomható szendvicssütők szinte minden háztartásban megtalálhatók. Sajnos a készülék sütőfelületének apró redőibe, mélyedéseibe könnyen beleragad a sajt, de például a zsíradék is nyomokat hagy rajta. A nehezen tisztítható leragadásokat könnyen megelőzheted sütőpapírral! Használat előtt egy picit nedvesítsd meg a papírt, így tedd a készülékbe, erre jön maga a melegszendvics. Nyomd össze a két sütőfelületet és add rá a hőt. Amennyiben kifolyna a sajt, ezzel a módszerrel nem okoz problémát, mivel nem ég rá a készülékre. Viszont a sütőpapír átengedi a hőt, tehát a szendvics így is tökéletesen ropogósra sül.