tóth gabi
A zsenge hónapos retek sajnos bármilyen friss, néhány nap alatt megfonnyad. Íme a trükk, hogy akár 5 napig is ugyanolyan ropogós maradjon!
A hónapos retek akkor őrzi meg frissességét, ha helyesen tárolod. Már vásárláskor nézd meg, hogy elég kemény-e és feszes-e a héja, egészséges-e a levele.
A retek már kora tavasszal frissen vásárolható, ízletes nyersen, főve, és sütve is. Saláták alapanyaga, és a gyerekek szendvicsébe is isteni finom, tele van C-vitaminnal. Ám ahhoz, hogy a vásárlást követően több napon át kívánatos maradjon, nem elég betenni a hűtőbe. Nagyon fontos hogyan tárolod, mert villámgyorsan elveszítheti frissességét. Most megtudhatod, hogyan kell a tavaszi retket úgy tárolni, hogy 4-5 napig még ropogós maradjon.
A hónapos retek egyik legfontosabb tárolási feltétele, az ideális páratartalom és a hőmérséklet. Csomagold nedves papírtörlőbe és nejlonzacskóba, majd tedd a hűtőbe. Ne zárd le a zacskó száját, mert úgy viszont hamar megpenészedhet! Viszont ha helyesen teszed be, akkor akár egy hétig is friss marad.
Tisztítsd meg a retket, tedd bele a befőttesüvegbe a kis gömböket. Töltsd fel vízzel úgy, hogy ellepje a szemeket. Csavard rá az üveg szájára a tetőt, majd tedd a hűtőbe. Ha így tárolod, szintén több napig friss marad a retek.
Ha nem a hűtőszekrényben tárolod a retket, akkor a hűvös pince vagy spájz is megfelelő hely. Tölts fel egy nagyobb dobozt nedves homokkal. Ebbe sorakoztasd a retkeket. Nagy mennyiségben ezt a módszert alkalmazd, így több hétig is is frissen tarthatod a zöldségeket.