OTTHONKA

Szerző WB

Létrehozva: 2023.12.17.

Te feldíszítetted már a kertedet az ünnepekre? Ha így csinálod, mindenki a csodájára jár majd

Az ünnepi hangulatról nemcsak az otthonunkban gondoskodhatunk, hanem már a kertben is.

1. Ünnepi hangulat a kertben is

Az ünnepek elmaradhatatlan eleme a feldíszített karácsonyfa. Ha a kertünkben áll fenyőfa, nyert ügyünk van. Dekoráljuk az ízlésünknek megfelelően! Használhatunk különféle színű és formájú díszeket a klasszikus gömböktől egészen az egyedi, akár egy hozzánk közel álló hobbit vagy foglalkozást megjelenítő darabokig. Úgy is dönthetünk, hogy egy színbe öltöztetjük a fát és csak arany, hófehér vagy épp kék díszeket akasztunk rá.

2. Jöjjenek a girlandok!

A kerítésen vagy éppen a teraszon végigfutó, fenyőfa ágakat idéző girlandokkal könnyedén karácsonyi hangulatot varázsolhatunk a kertbe. Választhatjuk a klasszikus zöldet vagy épp a fehér, havas tűleveleket imitáló darabot. Kedvünkre dekorálhatjuk díszekkel vagy akár fényfüzért is tekerhetünk köré.

3. Fényárban úszó figurák

Az ünnepek közeledtével gyakran találkozhatunk a boltok polcain különféle figurákkal, mint a Mikulás, a manó vagy a hóember. Számos méret és anyag közül választhatunk, sőt, beszerezhetünk világítós darabokat is, amelyek az est leszálltával kitűnnek a kertből. A nagyobb méretűek impozáns díszei lehetnek otthonunknak, amikre talán még a járókelők is rácsodálkoznak majd.

4. Kertben rejlő díszek

Nézzünk körül az udvaron, mert még az is lehet, hogy a kint található eszközöket felhasználhatjuk a karácsonyi dekoráció kialakításához! Egy talicskába ízlésesen elrendezve tehetünk fenyőágakat vagy éppen egy kisebb karácsonyfát, ezzel egyedi hangulatot varázsolva a kertbe. Egy fonott kosár, sőt, akár egy locsoló is a hasznunkra válhat, ezekbe ugyanis rakhatunk vízálló díszeket vagy épp néhány csupasz ágat, amelyeket le is festhetünk.

5. Mikulás a háztetőn

Vásárolhatunk felakasztható Télapó figurát, amelyet az ablak alá, a falra vagy éppen a háztetőre is helyezhetünk. Így a gyerekek láthatják a teli zsákkal felkapaszkodó Mikulást vagy éppen azt, ahogyan szánon repül a rénszarvasok kíséretében.

6. Rénszarvas az udvaron

A Mikulás rénszarvasai kis méretben a kerti asztalon vagy éppen az ablakpárkányon pihenhetnek. Otthonunk stílusának megfelelően választhatunk letisztult vagy éppen csillogó, figyelemfelkeltő darabokat. A figura anyaga is változó lehet, készülhet kerámiából vagy éppen műanyagból.

karácsonyi dekoráció, fényfűzér, dekor
Fotó: Sofiaworld / Shutterstock

7. Világítsuk ki az udvart!

A kertet feldobhatjuk fényfüzérekkel, amiket rakhatunk a kerítésre, az ablakba vagy éppen a fenyőfánk köré. Összehajtva akár borospalackba vagy befőttes üvegbe is betehetjük. Emellett használhatunk LED-es világítótesteket is, amelyek beragyogják nekünk az utat a sötétben. Érdemes mozgásérzékelős darabokat választani vagy olyanokat, amelyek egy idő után maguktól kikapcsolnak.

8. Fagyos tájakon

Ha jégbirodalommá változtatnánk a kertet, beszerezhetünk jégcsapot idéző dekorációs tárgyakat. Ezek lehetnek fényfüzérek, melyek az eresz mellett csöpögő jég hatását keltik.

9. Egy csomag boldogság

Az ajándékdoboz alakú dekorációs tárgyak nem csak a karácsonyfa körül mutatnak jól. Helyes díszei lehetnek a kertünknek is. Tegyük őket az asztalra vagy a kint lévő figurák mellé! Választhatunk nagyobb méretű, világító típusokat, vagy akár pár centis darabokat, amiket akár az ablakpárkányba is helyezhetünk.

ajándék, karácsonyi ajándék, csomag
Fotó: Unsplash.com (Képünk illusztráció)

10. A természet ajándékai

Ha szeretnénk megóvni a környezetet, kertünket a természet csodáival is feldobhatjuk. Tobozok, szárított narancsszeletek vagy fahéjrudak felhasználásával mutatós dekorációt készíthetünk. Tegyük őket ízlésesen egy tálba vagy pohárba és rakjunk melléjük fényfüzért!

11. Erre járt Holle anyó?

Ha az időjárás nem kedvez a fehér karácsonynak, műhóval gondoskodhatunk róla, hogy mégis átéljük az élményt. Számos megoldás közül választhatunk. Létezik por, vatta, illetve filc változat. Sőt, kaphatunk spray-t is, amivel lefújhatjuk a műfenyő ágait. A hópehely alakú dekorációkkal pedig fokozhatjuk a hatást.

12. Fényfestés a falakra

Ha igazán hangulatossá varázsolnánk az otthonunkat, projektorral karácsnyi motívumokat vetíthetünk a ház falára. Így a kertben ülve szinte egy mesebeli tájon érezhetjük magunkat. Távirányítású LED-es vetítő lámpával pedig fényárban úszhat a házunk.

13. Kuckózzunk a teraszon

Ha szeretnénk a teraszon üldögélni egy forró csoki társaságában, érdemes beszereznünk karácsonyi motívumokkal ellátott ülőpárnákat, amelyek amellett, hogy melegen tartanak, hangulatosabbá varázsolják a kültéri pillanatokat. A színben hozzájuk illő vastag pokrócokkal pedig fokozhatjuk a hatást.

14. Szívmelengető dekoráció

A kerti kandallók gondoskodnak róla, hogy akkor is kellemesen érezzük magunkat, ha úgy döntünk, a hideg idő ellenére eltöltenénk egy kis időt a szabadban. Ráadásul amellett, hogy meleg környezetet biztosítanak, dekoratív látványt nyújtanak. Választhatunk asztali típust is, ami köré gyűlve megoszthatjuk kellemes téli emlékeinket a szeretteinkkel.

15. Ragyogjanak a lépteink!

Az üveglámpások dekoratív elemei lehetnek kertünknek, amiket ráadásul számtalan módon felhasználhatunk. Megtölthetjük őket LED-es gyertyával vagy fényfüzérrel, majd tehetünk belőlük néhány darabot a kertbe, illetve az asztalra. Érdemes őket arra a részre helyezni, ahol fontos, hogy megvilágítsák előttünk az utat.

Ez is érdekelhet

origo.hu

Itt van Oroszország válasza a hadüzenetre

origo.hu

Váratlan hír érkezett Oroszországból, ez mindent megváltoztat

borsonline.hu

Kucsera Gábor bajban van, a követőitől kért segítséget

hirtv.hu

Nyilvánosan beismerte Karácsony, hogy meg sem mozdulhat Gyurcsányék nélkül + videó

ripost.hu

„Megjelent az életemben” - Nem engedik el egymás kezét, ez a férfi áll Hunyadi Donatella mellett

vg.hu

Frei Tamás bejelentette: megállapodtak az Aldival

origo.hu

Demcsák Zsuzsa elfenekelte Marics Petit - videó

travelo.hu

Videó: Ezek a legszebb, kevésbé ismert horvát vízesések, amiket látnod kell!

she.life.hu

A hajszolt életvitel nem lehet kifogás, vedd komolyan a vashiányt (hirdetés)

videa.hu

Alu paratha, a burgonyával töltött boldogságlepény -receptvideó ( hirdetés)

origo.hu

A világ legjobb csapata újra Budapesten (hirdetés)

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

OTTHONKA

Mutatjuk, mit kell tenni most a málnával, hogy nyáron szuper termés legyen

OTTHONKA

Ez történik a kenyérrel, ha zellert teszel mellé

OTTHONKA

Így gondozd most az epret, hogy májusra gyönyörű termésed legyen

OTTHONKA

Ha így gondozod a muskátlit, soha többet nem sárgulnak majd a levelei

OTTHONKA

Most szedd az akácvirágot! Gyógyító ereje van!

OTTHONKA

Mindent feltúrt a vakond? Ezzel a zseniális módszerrel elűzheted a kertből!

OTTHONKA

15 tuti tipp: Így lesz gyönyörű virágáradat a kertedben az egynyáriaktól

OTTHONKA

Leszámol a hangyákkal a lyukas alufóliabomba