tóth gabi
Brutálisan rá tud égni a zsíros maradék, végtelen türelem kell a kitakarításához. Ezzel a módszerrel azonban búcsút inthetsz a vakargatásnak, vég nélküli súrolásnak.
Ha te is azok közé tartozol, akik addig halogatják a sütőtakarítást, ameddig csak lehetséges, akkor az ecetes módszert neked találták ki! Senkinek nem a kedvenc időtöltése a sütő kitakarítása, hiszen rettentően időigényes a súrolás. Ha beveted az ecetet, akkor pár perc, egy kevés törölgetés, és szebb lesz, mint új korában. Mutatjuk, hogyan csináld!
Így csináld:
Fogj egy hőálló tálat – ez lehet jénai, vagy akár egy kisebb lábos –, és öntsd tele fele-fele arányban vízzel és ecettel. Majd kapcsolt be a sütőt, és 220 fokon járasd két órán keresztül. A víz fel fog forrni, az ecetes gőz a sütő minden zegzugát átjárja, és feloldja a legmakacsabb lerakódásokat is. Ha letelt az idő, kapcsold ki a sütőt, csukott ajtó mellett hagyd, hogy kihűljön, majd jöhet a takarítás! Mosogatószeres vagy nedves, szódabikarbónás szivaccsal törölgesd át a sütő belsejét; könnyedén le fog jönni az odakozmált szennyeződés. Töröld át tiszta, nedves szivaccsal, majd egy száraz konyharuhával a sütőt, és máris kész a művelet.