tóth gabi
Mindenkivel előfordul, hogy odakozmál a tepsiben az étel. Szerencsére ez nem a világvége, mutatunk egy trükköt, ami tuti segít!
Odaégett a tepsire az étel? Ezzel a problémával már ezerszer megküzdöttél? Mindent kipróbáltál? Szódabikarbóna és az ecet sem hozta el a várva várt hatást? Ez a módszer tuti még nem jutott eszedbe. Pedig a hatása hihetetlen. Most valami olyat árulunk el, amiért nagyon hálás leszel. Csak kapd elő a sót és vágj ketté egy krumplit. Ime a tökéletes trükk:
Ha rémisztően odakozmált a tepsid, szórd meg sóval, és egy félbevágott krumplival alaposan dörgöld át az érintett felületet. Majd az edényt öblítsd le forró vízzel, csodákat művel vele! Lehet, ennél bonyolultabb dologra gondoltál, pedig ennyire egyszerű a megoldás.
Rozsdás öntöttvas serpenyők tisztításához is szuper a fél krumpli, némi durva só és egy kevés olaj kombinációja. Mártsd bele a krumpli vágott felületét a sóba, és körkörös mozdulatokkal dörzsöld vele tisztára a serpenyőt. Végül töröld át a felületet olajos papírtörlővel.