tóth gabi
Felejtsd el a hosszú súrolást, ez a módszer segíteni fog, hogy ismét tiszta legyen a tűzhely rácsa.
A gáztűzhely a konyha fontos szereplője, és bizony tisztasága sokszor megmutatja a konyha tisztaságát is. Ugyanakkor elismerjük, nem könnyű folyamatosan tisztán tartani. Nem egyszerű a naponta használt, és főzés után beszennyezett felületet folyamatosan rendben tartani. Ha ráégett a zsír vagy olaj, vagy rászáradt az étel, nem könnyű letakarítani úgy, hogy ne karcold meg a tűzhelyet. Lássuk mi a legjobb megoldás!
Használj zsíroldót, hiszen ez az egyik leghatékonyabb módszer a zsíros és odaégett foltok eltávolítására. Ennek segítségével elkerülheted, hogy a tűzhely porcelán vagy fém felülete összekarcolódjon. A zsíroldók lúgos kémhatásúak, használatuknál viselj gumikesztyűt! Tisztító erejük garantált! Ezekkel a folyadékokkal a rozsdamentes edényeket és a tepsiket is le tudod tisztítani. A zsíroldó folyadékok általában szórófejes flakonban vannak, így a szert könnyedén és egyenletesen tudod ráfújni a rácsra és a tűzhely felületére. 10-15 percig hagyd hatni, majd töröld le szivaccsal és bő vízzel többször öblítsd le.
Használj ecetet!
Nagyon makacs szennyeződéseknél tedd a rácsot egy zacskóba, majd öntsd bele az ecet és a víz egyenlő arányú keverékét, de úgy, hogy be tudd zárni a zacskót, és a folyadék mindenhol ellepje a rácsot. Tedd egy tepsibe a zacskót, ha esetleg szivárog, felfogja a nedvességet. Az is jó megoldás, ha egyszerűen beáztatod a rácsot ecetes vízbe. Hagy állni 12 órán keresztül, majd vedd ki, öblítsd le, ha még szükséges dörzsöld át, vagy szivaccsal töröld le a maradék szennyeződést. A végén mosd át alaposan tiszta vízzel.