OTTHONKA

Szerző Sors Edina

2 hónapja

Őszi praktikák: így űzd el a lakásodból a bosszantó muslicákat

Nagy bosszúságot tudnak okozni a muslicák az otthonodban. Ne hagyd magad, szabadulj meg tőlük mihamarabb!

Szerző Sors Edina

A muslicák nagyon egyszerűen bekerülhetnek a lakásba és az őszi, friss gyümölcsök, ha erjedésnek indulnak, bizony nagyon vonzók a számukra. Pillanatok alatt lerakják tojásaikat az érett gyümölcsre, és megállíthatatlanul sokan lesznek hirtelen. Bár csak hét napig élnek, de így is nagy bosszúságot okozhatnak. Mit tehetsz ellenük? Mutatjuk a legjobb házi praktikákat. 

A,Cut,Apple,Has,Attracted,Fruit,Flies,To,Feed,On
Fotó: Shutterstock

Ne hagyd szabadon a gyümölcsöket

Ősszel a sok friss, finom szőlő,  alma valamint minden más  gyümölcs a legtöbb konyhában ott van a pultokon. Ez igen nagy csábítás a muslicák számára. Egyszerűen takart le a gyümölcsöket, ezzel már sokat teszel azért, hogy távol maradjanak a lakásból.

Mosogatószer és ecet

Nagyon egyszerű a megoldás. Fogj egy befőttes üveget, önts bele az almaecetet, és csepegtess hozzá mosogatószert. Takard le celofánnal, vágj rá néhány lyukat, hogy a muslicák az ecet szagára beletaláljanak. Onnan már nincs visszaút számukra, csapdába esnek az üvegbe.

Szegfűszeg

Natural,Homemade,Repellents,On,Wooden,Table.,Lime,And,Lemon,With
Fotó: Shutterstock

Természetes rovarriasztó, a muslicák ellen is jó megoldás. Szúrj legalább 30 szegfűszeget egy almába, narancsba vagy citromba. De az is jó megoldás, ha szegfűszeg illóolajat csepegtetsz a tisztítószerhez. 

Illóolajok

Önts a párologtatóba néhány csepp cédrus vagy fahéj illóolajat. Ezeket az aromákat gyűlölik a muslicák, azonnal elmenekülnek a lakásból. 

Vörösbor

Muslicák nem csak a gyümölcsöket szeretik, de a bor illatának sem tudnak ellenállni. Hagyj az asztalon egy nyitott boros üveget, aminek az alján még maradt egy kis ital, hamarosan látni fogod, hány rovart vonzott oda az illata. Tuti belerepülnek páran a csapdádba.

Házi készítésű muslica papír

A légyfogót készítsd el házilag. Egy erős, sárga színű papír mindkét oldalát kend be mézzel. Akaszd egy olyan helyre a konyhában vagy a lakásban, ahol azért nem jön azonnal szembe a vendégekkel. Erős illata miatt tuti megtalálják a muslicák és beleragadnak. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Szerző Sors Edina

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!