Létrehozva: 2021.12.20.

Mutasd a stílusod – megmondjuk, milyen szőnyeget válassz a szobádba! (x)

Nem számít, hogy egy apró garzonban vagy egy nagy házban élsz, az otthonodhoz és a stílusodhoz kiválasztott szőnyeg biztosan szépíteni tudja az otthonod. Egy igazán stílusos otthonban harmóniában vannak a színek, anyagok és formák egymással és az ott lakók egyéniségével. Attól függően, hogy milyen stílusú enteriőrt álmodtál meg magadnak, segítünk megtalálni a legtrendibb szőnyegeket!

Mi a szőnyegek szerepe otthonunkban?

A szőnyegek nemcsak szépek és stílusteremtők lehetnek, hanem más hasznos tulajdonságokkal is rendelkeznek. Amikor szőnyeg borítja nappalinkat vagy hálószobánkat, jó érzés mezítláb vagy zokniban rálépni a pihe-puha anyagra. Ha gyerekek vagy idősebbek vannak a házban, a szőnyeg védelmi funkciót is betölt, hiszen egy jól megválasztott méretű szőnyeg csúszásmentesebb, mint a kő vagy faburkolat. A modern szőnyegek könnyebben tisztíthatóak, így nem kell több házimunkát végeznünk. Nem utolsósorban pedig a szőnyegnek hang-és hőszigetelő hatása is van, amivel tompíthatjuk a zajt és csökkenthetjük a fűtésszámlánkat is.

Hogyan válassz szőnyeget a stílusod alapján?

Shabby Chic enteriőr – romantika

A shabby vintage trend, amely fehérre meszelt bútorokról és kifakult virágmintákról ismert, egy ultra-nőies stílusú dekorációs stílus. A shabby chic színei többek között a lágy és krémfehér, a pasztellkék, zöld, halvány rózsaszín és lila színek, illetve a világosszürke minden árnyalata. A bútorokra és a dekorációs elemekre kopott hatás jellemző. A stílusban gyakran kombinálják a pasztellszíneket az antik bútorokkal, virágmintákkal. A szőnyegeken sokszor olyan technológiát alkalmaznak, amelytől a minták és a színek kopottnak tűnnek – így illeszkedve az enteriőrbe. Ez a stílus igazán kreatív, összetett és izgalmas irányzat. Szabad és kötetlen, ahol nem kell a tökéletességre koncentrálnunk. A hatás pedig barátságos, szívmelengető. Ebben a stílusban bátran használhatunk antik és használt bútorokat, régi és új szőnyegeket egymással kombinálva.

Modern enteriőr

A modern enteriőr határozottan egyszerű és sallangmentes. A lakberendezési tárgyak és a dekoráció a semleges anyagok alkalmazására és a földszínű színek használatára összpontosít, minden felesleges részlettől mentesítve a teret. Monokróm színek, minta nélküli anyagok használata jellemző. Ebben a stílusban szívesen keverik a tervezők a kő, a fa és a mű- vagy valódi bőr anyagok használatát. A letisztult színeket és egyszerűséget érdekes formákkal, áramvonalas bútorokkal teszik modernné és izgalmassá. A forma és az esztétikai báj elragadó hatást kelt ebben az enteriőrben. Ehhez a stílushoz bátran válasszunk selyem, pamut vagy természetes gyapjú szőnyegeket. A természetes, visszafogott színű, fehér barna, bézs, halványzöld és minta nélküli szőnyegek illeszkednek legjobban a modern enteriőrhöz.

Minimalista enteriőr

A minimalista stílus régóta a legnépszerűbb lakberendezési stílus, amelyet a Japánból származó zen életstílus ihletett. Ebben az enteriőrben az ergonómia és a kényelem sokkal inkább fontos, mint az esztétika. A kevesebb több elve alapján a minél kevesebb bútor és berendezési tárgy használatával lehetővé válik a terek tágasan, szellősen tartása. A hosszú távra építkezés és fenntarthatóság jegyében pedig ebben a koncepcióban a minőség fontosabb, mint a mennyiség. A minimalista enteriőrhöz olyan minőségi szőnyegeket válassz, amelyeket hosszú éveken keresztül használhatsz, nem sérülékenyek és sokáig az otthonodat szolgálhatják. A minimalista otthonok szőnyegei kiegészítő jellegűek és semleges színűek.

Skandináv enteriőr

A skandinávok természetszeretete jól ismert, idejük nagy részét a természetben töltik. Az otthonaikban is megtalálhatóak a kezeletlen fa, illetve a természetes kő berendezési tárgyak és dekorációk. Szeretettel használnak ebben a stílusban fából készült karfákat, bútorlábakat. A skandinávok komolyan veszik a kényelmet és az otthonosságot, és ez tükröződik az otthonaikban és az ott használt anyagokban is. Bolyhos és puha báránybőrök, finom tapintású sima bőrök, szőtt anyagok. A cél, hogy a tér melegséget teremtsen egyszerű, organikus bútorokkal. A skandinávok szeretik a mintákat. Minél merészebb, annál jobb! Válassz ehhez az enteriőrhöz monokróm színekben pompázó geometriai mintás szőnyegeket. Ne feledd a párnákat sem!

Fotó: szonyegakcio.hu

Még nem találtad meg az igazán hozzád illő stílust?

Ne siess!

Ha még nem tudod, hogy melyik stílus illeszkedik legjobban a te otthonodhoz, ne siess! Hagyj időt magadnak, hogy megismerd a különböző stílusokat. Nagyon szórakoztató időtöltés lakberendezési magazinokat olvasni és Pinteresten követni az enteriőr oldalakat.

Játssz a színekkel és anyagokkal!

Menj el a lehető legtöbb lakberendezési áruházba vagy szőnyegboltba, és nézd meg élőben a szőnyegeket. Tapints meg őket, képzeld el az otthoni látványt és hangulatot hozzá.

Legyen szó egy finoman megmunkált, kézzel készített szőnyegről, egy érdekes mintájú vagy egy egyszínű pihe-puha szőnyegről – bármire is esik a választásod, biztosan nem fogsz csalódni. A szőnyeg igazán esztétikus és funkcióiban is sokrétű berendezési darabja lesz az otthonodnak.

(x)

Ez is érdekelhet

origo.hu

Verstappen még sosem tett olyat, mint a Miami Nagydíj időmérőjén

origo.hu

Németország újabb drámai világháborús lépése

borsonline.hu

Most már publikus: közös fotóval derült ki, mi van a Házasság első látásra két szereplője között

magyarnemzet.hu

Szoboszlai barátja tett róla, hogy Liverpoolban már ne reménykedjenek

metropol.hu

Összeomlott Tilla, szörnyű veszteség érte: "sajnos elköltöztette őket"

origo.hu

Megrázó felvétel az ukrán-orosz háborús pokolról - videó

astronet.hu

Heti szerelmi horoszkóp 2024. április 27-május 3.: Jókedv és felhőtlen boldogság

ripost.hu

Tündéri fotót mutatott Dér Heni: így fogja a kisfiú kezét fellépés közben

ripost.hu

Kőkemény helyesírási teszt: 10 emberből 9-nek nem tűnik fel a különbség

ripost.hu

Még el sem kezdődött, máris megbukott a nézőknél a Való Világ

ripost.hu

Brutális buszbaleset Budapesten: ezekben a percekben is zajlik a mentés

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

OTTHONKA

Mutatjuk, mit kell tenni most a málnával, hogy nyáron szuper termés legyen

OTTHONKA

Ez történik a kenyérrel, ha zellert teszel mellé

OTTHONKA

Így gondozd most az epret, hogy májusra gyönyörű termésed legyen

OTTHONKA

Ha így gondozod a muskátlit, soha többet nem sárgulnak majd a levelei

OTTHONKA

Fodrozódik az őszibarack levele? Így mentsd meg a termést

OTTHONKA

Gyűlölik a poloskák: ez a természetes anyag a legjobb ellenszer

OTTHONKA

Így ültesd át végleges helyére a paradicsompalántát, hogy bő termésed legyen

OTTHONKA

Sokkal tovább friss marad az eper, ha kipróbálod ezt az egyszerű trükköt