tóth gabi
Ha már tűkön ülsz, hogy lehessen végre kovászos uborkát készíteni, akkor ezt a receptet neked találták ki! A friss, idei káposzta hihetetlen finom, no meg egészséges is, ha így készíted el. Mutatjuk a receptet!
A kovászos káposzta igazi hűsítő finomság, ráadásul rendkívül egészséges is! A legtöbb háziasszony alig várja, hogy beüssön az uborkaszezon, hiszen mennyei kovászos uborkát lehet készíteni; de addig sem kell mellőzni ezt az ízvilágot. Boros Vali, a szabolcsi csodaháziasszony már meg is kezdte a szezont: eltette érni az első adag káposztát, és a receptet is megosztotta. A kovászos káposzta akkor lesz csodafinom, ha friss, zsenge zöldségből készül; a leleményes háziasszonyok a piacokon már be tudják szerezni az idei első darabokat.
Elkészítése nem nagy ördöngösség, és ha éppen nincs odakint hőség, a lakásban is prímán beérik. Akárcsak az uborkát, ezt a savanyúságot is fogyaszthatod önmagában, vagy köretként is. Hogy miért egészségesek a kovászolt zöldségek, azt nem kell nagyon bizonygatni: az erjedés, vagyis fermentálás során olyan pre- és probiotikumok keletkeznek, melyek segítik helyreállítani a bélflóra egyensúlyát, ami az egész szervezetre jó hatással van. Segíti az emésztést, felturbózza az immunrendszert; és nem mellesleg finom is. Lássuk a kovászos káposzta Valika-féle receptjét!
Hozzávalók:
Elkészítés: