tóth gabi
Nem elég, hogy hosszában széthasad, de sokszor icipici csíkokra szakad az egész. A háziasszony meg gutaütést kap, mert sürgősen használni szeretné. Egy csoportban összedugták a fejüket a nők, hogy mit lehet tenni a katasztrófa ellen...
Biztosan te is jártál már úgy, hogy előkészítetted a sütni való húst, betetted a tepsibe, melegedett a sütő, már csak az alufóliát kellett volna ráteríteni – de a tekercsről nem egyben, hanem vékony csíkokban, szakadva jött le a fólia. Ilyenkor az ember lánya legszívesebben földhöz csapná az egész tekercset, és könnyekben törne ki. Bizony, nem volt ezzel máshogy az a háziasszony se, aki egy Facebook csoportban osztotta meg ezt a súlyos bajt. Szerencsére rengeteg jótanácsot kapott…
Azzal minden háziasszony egyetértett, hogy ilyenkor valószínűleg megsérül, megnyomódik az alufóliatekercs: lehet, hogy a fiókban ért hozzá valami, de olyan is történhet, hogy egyetlen apró morzsa sérti fel a vékony anyagot. Ekkor hosszas tekergetés után sem biztos, hogy menthető a tekercs, tehát érdemes megelőzni a bajt: például az egész hengert egy hosszúkás dobozba, vagy egy papírtörlő hengerébe csúsztatni, így nem sérülhet meg a tároláskor. De arra is akadtak tippek jócskán, ha már megtörtént a baj…
Az egyik módszer szerint ilyenkor be kell tenni a mélyhűtőbe a fóliát, ami megmerevedik a hideg hatására, és nem fog elszakadni akkor sem, ha sérült. A másik megoldás időigényesebb: le kell tekerni addig, amilyen mély a benyomódás – sokszor sajnos az egész tekercset ki lehet dobni. Abban viszont mindenki egyetértett, hogy vagy dobozos fóliát kell venni, és a dobozban tárolni, vagy konyharuhában eltenni – de a legjobb, ha jó minőségű alufóliát vásárol az ember, annyi plusz kiadást megér, hogy ne kapjon minden egyes sütés előtt sírógörcsöt…