2 éve

Mi köze a borotvahabnak a húsvéthoz? Ezt nézd!

Hihetetlen szép tojásokat készíthetsz ezzel az egyszerű ötlettel. Nem csupán egyediek lesznek, de a színkavalkád miatt mindenki szája tátva marad. Ráadásul a módszer nem csupán gyors, de olcsó is – csak egy kis borotvahab kell hozzá.

Ha szeretnél idén egy kis újítást vinni a dekorációba, akkor érdemes kipróbálnod ezt a tojásfestési technikát. Nem csak ajándéknak különleges, de díszként is pompásan néz ki. Plusz érv mellette, hogy nincs szükség kézügyességre vagy rajztudásra ahhoz, hogy lélegzetelállító tojásokat készíts. És mindehhez csak egy kis borotvahabra lesz szükséged.

Fotó: Profimedia

Mutatjuk, ilyen tojásokat fogsz kapni végeredményül:

Tényleg csak a fantáziádon múlik, hogy milyen intenzív színeket választasz, és az is rajtad áll, hogy hányféle színt használsz.

Így készítsd el:

1. Első lépésként főzd meg a tojásokat: hogy jó kemények legyenek, 15-18 percig rotyogjanak. Szűrd le, majd hagyd őket teljesen kihűlni.

2. A hideg tojásokat tedd ecetes vízbe, úgy, hogy a víz tökéletesen ellepje a tojásokat. Húsz percig áztasd őket; erre azért van szükség, hogy a festék jobban tapadjon a felületükre.

3. Míg a tojás ázik az ecetes vízben, fogj egy nem túl mély edényt, nyomj bele egy vékony réteg borotvahabot, és add hozzá a festéket (a boltban kapható tojásfesték-por tökéletes). Egy fogpiszkáló segítségével húzd el a festéket a habban úgy, hogy egyedi mintákat kapj.

 

4. Ha a tojások megszáradtak az ecetes fürdő után, forgasd meg őket a színes habban. Használj fogót vagy kesztyűt, mert a festék megfoghatja a kezed. Ha a tojások minden részét beborítja a festék, tedd ki őket egy papírtörlőre száradni húsz percre.

5. Ezután törölgesd le a borotvahabot a tojásokról. Ha még nedves, tedd vissza száradni, nehogy letörölgesd a mintát a tojásokról. A törölgetés után egy pillanatra mártsd vízbe a tojásokat, hogy minden maradék hab távozzon rólunk; majd hagyd őket megszáradni, és kész is a különleges húsvéti dísz.

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!