tóth gabi
Gyors, egyszerû és pillanatok alatt kész ez a szuper ötletes rántott sajt! Nemcsak finom, de a legjobb választás rohanós napokra. Kezdõ háziasszonyok, figyelem, ezt tényleg lehetetlen elrontani!
Nincs olyan ember, aki ne szeretné a rántott sajtot, de valljuk be, hogy gyakran azért nem állunk neki a készítésének, mert nagyon könnyű elrontani: könnyen kifolyik a bundából az átforrósodott sajt. Most egy magyar háziasszony olyan ötletet mutatott rántottsajt-ügyben, amit mindenki imádni fog! Nemcsak isteni finom, de elkészíteni is könnyű, ráadásul a sütése igazi látványosság, mivel a sajtgolyó magától forog a forró olajban!
Így készítsd el:
1. Az összes hozzávalót - a zsemlemorzsát kivéve - gyúrd egységes masszává.
2. Készíts belőle nagyobb diónyi golyókat, majd hempergesd meg a zsemlemorzsában.
3. Forró olajban vagy zsírban süsd aranybarnára!
A látvány, amit sütésközben produkál, önmagáért beszél! Ahogy alulról átforrósodnak a sajtgolyók, a hőmérséklet különbség miatt forgó mozgást vesznek fel. Így kézzel már nem igazítani, teljes felületükön mindenhol egyenletesen megsülnek.
De ami a lényeg: az így elkészített sajtgolyónál még biztos nem ettél finomabbat!
Forrás: Facebook/ VALI hagyományos konyhája