5°C
9°C

Miklós névnapja

RETRO RÁDIÓ

Szódabikarbónától lesz tökéletes a reggelid

Szódabikarbónától lesz tökéletes a reggelid
Ripost
Szerző
Ripost
Létrehozva2018. 11. 13. 09:32

Tojással kezded a napot, de mindig megküzdesz a fõtt tojás pucolásával? Mutatunk néhány egyszerû módszert, amelytõl mindig tökéletes lesz a reggelid.

A tojás fantasztikus reggeli: tele van fehérjével és más, értékes tápanyagokkal. Az elkészítése sem bonyolult, kivéve a főtt tojás pucolását, amellyel a legtöbben minden egyes alkalommal küzdünk. Vajon mitől lesz a megtisztított főtt tojás sima felületű, étvágygerjesztő külsejű? Megmutatjuk az öt legjobb módszert.

A szódabikarbónás módszer

Ha a főzővízhez literenként fél teáskanál szódabikarbónát adsz, ez megemeli a tojás PH-értékét, ettől pedig könnyebb lesz meghámozni. A héja nagy darabokban, tapadás nélkül jön majd le.

A görgetős módszer

A legegyszerűbb eljárás: görgesd az asztallapon a főtt tojást addig, amíg a héja el nem kezd repedezni. Amikor már úgy néz ki, mint a mozaik, elkezdheted hámozni. Görgetés előtt tegyél rá egy konyharuhát, hogy meg ne égesd magad.

A fújós módszer

Először is hámozd le a héj egy részét a tojás csúcsos és tompa végén is. A csúcsos végén kezdd el erősen fújni, hogy a tojás kicsússzon a héjából. Nem csak a nyers tojással, hanem a főttel is működik!

A vizes módszer

A tojásokat tedd egy kisebb edénybe, és önts rá hideg vizet. Fedd le az edényt a kezeddel, és rázd meg erősen. A tojás héján rengeteg kis repedés keletkezik, ezután pedig könnyen leszedhető a héj.

A kanalas módszer

Először is üsd a tojást kemény felülethez, hogy alaposan megrepedjen. Ezután feszíts be egy kiskanalat a tojás és a héj közé, de vigyázz, hogy ne vágj túl mélyen a tojásba. Forgasd addig a tojást, amíg a héj teljesen le nem jön.

Ripost hírek

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.