RETRO RÁDIÓ

Nem kell mikrózni: Pillanatok alatt puha lesz a vaj ezzel a trükkel

Nem kell mikrózni: Pillanatok alatt puha lesz a vaj ezzel a trükkel
Ripost
Szerző
Ripost
Létrehozva2018. 07. 11. 08:44

Borzasztó idegesítõ, amikor az ember a hideg, kõkemény vajat próbálja szétkenni a kenyéren. Biztos veled is elõfordult már, hogy mérgedben a mikróba dugtad, és sokkal rosszabb lett a helyzet. Ha megismered ezt a trükköt, soha nem lesz gond a kemény vaj!

Sokszor annyira kemény lesz a vaj a hűtőben, hogy lehetetlen a kenyérre kenni; aki kitartóan próbálkozik, legfeljebb annyit ér el, hogy szétszakítja a kenyérszeletet. Sokan mikróba teszik, de akkor megolvad. Nyáron az sem jó ötlet, ha a hűtő helyett a konyhapulton tárolod a vajat, mert megsavanyodik, így a kemény vaj problémája évszaktól független és állandó. Megjelent egy nagyon egyszerű trükk a neten, amivel pár perc alatt kenhető állagú lesz a vaj.

A trükk titka a forró vízben rejlik, és szükséged lesz még egy pohárra is hozzá. Először forrald fel a vizet, majd öntsd bele a hőálló pohárba vagy egy bögrébe. Hagyd benne a vizet addig, míg a pohár fala átmelegszik. Ezután öntsd ki a vizet, töröld szárazra a poharat, és végül borítsd rá a kőkemény vajra. Pár percig hagyd így, majd vedd ki a pohár alól a vajat – tökéletes, kenhető állaga lesz.

 

chrissy teigen (@chrissyteigen) által megosztott bejegyzés,

A trükköt nem csak szendvicskészítésnél, de sütisütésnél is bevetheted.

Ripost hírek

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.