tóth gabi
Borzasztó idegesítõ, amikor az ember a hideg, kõkemény vajat próbálja szétkenni a kenyéren. Biztos veled is elõfordult már, hogy mérgedben a mikróba dugtad, és sokkal rosszabb lett a helyzet. Ha megismered ezt a trükköt, soha nem lesz gond a kemény vaj!
Sokszor annyira kemény lesz a vaj a hűtőben, hogy lehetetlen a kenyérre kenni; aki kitartóan próbálkozik, legfeljebb annyit ér el, hogy szétszakítja a kenyérszeletet. Sokan mikróba teszik, de akkor megolvad. Nyáron az sem jó ötlet, ha a hűtő helyett a konyhapulton tárolod a vajat, mert megsavanyodik, így a kemény vaj problémája évszaktól független és állandó. Megjelent egy nagyon egyszerű trükk a neten, amivel pár perc alatt kenhető állagú lesz a vaj.
A trükk titka a forró vízben rejlik, és szükséged lesz még egy pohárra is hozzá. Először forrald fel a vizet, majd öntsd bele a hőálló pohárba vagy egy bögrébe. Hagyd benne a vizet addig, míg a pohár fala átmelegszik. Ezután öntsd ki a vizet, töröld szárazra a poharat, és végül borítsd rá a kőkemény vajra. Pár percig hagyd így, majd vedd ki a pohár alól a vajat – tökéletes, kenhető állaga lesz.
A trükköt nem csak szendvicskészítésnél, de sütisütésnél is bevetheted.