RETRO RÁDIÓ

Ezért szórj az ételekhez szódabikarbónát, nem bánod meg

Ezért szórj az ételekhez szódabikarbónát, nem bánod meg
Sors Edina
Szerző
Sors Edina
Létrehozva2018. 06. 23. 14:00

Ismét tarol a szódabikarbóna. Nem kell belõle sokat használnod, mégis jobbá varázsolja az ételeket. Megmutatjuk, mi mindenbe rakhatod bele, és tutira meg leszel elégedve az eredménnyel!

A szódabikarbónát bizonyára te is  sok mindenre használod a háztartásban. Takarításhoz, gyógyászati célokra is szuper, de főzésnél és sütésnél se hagyd ki, nem fogod megbánni!

Sütéshez:

Palacsintához és sütemények elkészítéséhez adva a szódabikarbóna jellegzetes szerkezetet ad a tésztának, buborékos, levegős állaga lesz. Helyettesítheted vele a sütőport.

Zöldségfélék főzésénél:

Ha igazán lágy zöldséget szeretnél párolni, főzni, akkor is érdemes egy kevés szódabikarbónát hozzáadni.

Panírozáshoz:

A csirkét, vagy másféle húst is panírozd be a szódabikarbóna segítségével. A végeredmény könnyű, ropogós bunda lesz, ezt az élményt garantálják az apró légbuborékcellák, melyek belesülnek  a panírba.

Tartósításhoz:

Használd ki a szódabikarbóna azon tulajdonságát, hogy könnyen reakcióba lép az élelmiszerek savas részeivel, így például az aszkorbinsavval, C-vitaminnal is. Az élelmiszer tartósításhoz ez fantasztikus megoldás.

Ripost hírek

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.