kulcsár edina
Ismét tarol a szódabikarbóna. Nem kell belõle sokat használnod, mégis jobbá varázsolja az ételeket. Megmutatjuk, mi mindenbe rakhatod bele, és tutira meg leszel elégedve az eredménnyel!
A szódabikarbónát bizonyára te is sok mindenre használod a háztartásban. Takarításhoz, gyógyászati célokra is szuper, de főzésnél és sütésnél se hagyd ki, nem fogod megbánni!
Sütéshez:
Palacsintához és sütemények elkészítéséhez adva a szódabikarbóna jellegzetes szerkezetet ad a tésztának, buborékos, levegős állaga lesz. Helyettesítheted vele a sütőport.
Zöldségfélék főzésénél:
Ha igazán lágy zöldséget szeretnél párolni, főzni, akkor is érdemes egy kevés szódabikarbónát hozzáadni.
Panírozáshoz:
A csirkét, vagy másféle húst is panírozd be a szódabikarbóna segítségével. A végeredmény könnyű, ropogós bunda lesz, ezt az élményt garantálják az apró légbuborékcellák, melyek belesülnek a panírba.
Tartósításhoz:
Használd ki a szódabikarbóna azon tulajdonságát, hogy könnyen reakcióba lép az élelmiszerek savas részeivel, így például az aszkorbinsavval, C-vitaminnal is. Az élelmiszer tartósításhoz ez fantasztikus megoldás.