Létrehozva: 2018.06.23.

Ezért szórj az ételekhez szódabikarbónát, nem bánod meg

Ismét tarol a szódabikarbóna. Nem kell belõle sokat használnod, mégis jobbá varázsolja az ételeket. Megmutatjuk, mi mindenbe rakhatod bele, és tutira meg leszel elégedve az eredménnyel!

A szódabikarbónát bizonyára te is  sok mindenre használod a háztartásban. Takarításhoz, gyógyászati célokra is szuper, de főzésnél és sütésnél se hagyd ki, nem fogod megbánni!

Sütéshez:

Palacsintához és sütemények elkészítéséhez adva a szódabikarbóna jellegzetes szerkezetet ad a tésztának, buborékos, levegős állaga lesz. Helyettesítheted vele a sütőport.

Zöldségfélék főzésénél:

Ha igazán lágy zöldséget szeretnél párolni, főzni, akkor is érdemes egy kevés szódabikarbónát hozzáadni.

Panírozáshoz:

A csirkét, vagy másféle húst is panírozd be a szódabikarbóna segítségével. A végeredmény könnyű, ropogós bunda lesz, ezt az élményt garantálják az apró légbuborékcellák, melyek belesülnek  a panírba.

Tartósításhoz:

Használd ki a szódabikarbóna azon tulajdonságát, hogy könnyen reakcióba lép az élelmiszerek savas részeivel, így például az aszkorbinsavval, C-vitaminnal is. Az élelmiszer tartósításhoz ez fantasztikus megoldás.

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek