4 éve

Kiszáradt otthon a kenyér? Így lesz egy perc alatt újra friss

Téged is bosszant, hogy túl sok kenyeret dobsz ki? Ezzel a módszerrel olyanná varázsolhatod, mintha most sült volna ki! Elsõre bizarrul hangzik, de valóban mûködik. Mutatjuk a trükköt!

Egy átlagos háztartásban rengeteg kenyér vész kárba, mert kiszárad és ki kell dobni. Sok háziasszony úgy menti a menthetőt, hogy pirítóst, melegszendvicset vagy bundás kenyeret készít belőle, vagy felhasználja fasírt készítéskor. Pedig ehelyett fel is lehet frissíteni olyanra, mintha most hoztad volna haza a pékségből.

Egy népszerű blogon olyan ötletet osztottak meg, amire elsőre mindenki megütközött. Ugyanis azt javasolták, hogy a kiszáradt kenyeret folyó víz alá kell tenni, vagy vízbe mártani, majd bedugni pár percre a sütőbe. Majd sokan kipróbálták, és csodálkozva tapasztalták, hogy valóban majdnem olyan friss lett a szikkadt kenyér, mintha most sült volna ki.

Pár másodperc a csap alatt vagy egy tál vízben elég is ahhoz, hogy a kenyér visszanyerje a nedvességét. Ezután 180-200 fokosra hevített sütőbe kell tenni egy-két percre, majd kivenni. Így nem kell azon törnöd a fejed, hogyan használd fel a kiszáradt cipót, kidobni meg végképp nem kell. Ezzel a módszerrel azonban csak egyszer lehet frissé tenni, vagyis ha még egyszer kiszárad, akkor már menthetetlen. Szeletelt kenyérrel pedig egyáltalán nem lehet megcsinálni.

Hogy megelőzd a kiszáradást, tartsd papírzacskóban, szobahőmérsékleten a kenyeret. A zacskó ugyanis segít megőrizni a nedvességet. Arra is érdemes figyelni, hogy olyan mennyiséget vásárolj, ami elfogy, mielőtt kiszáradna.

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!