RETRO RÁDIÓ

Kiszáradt otthon a kenyér? Így lesz egy perc alatt újra friss

Kiszáradt otthon a kenyér? Így lesz egy perc alatt újra friss
Ripost
Szerző
Ripost
Létrehozva2018. 05. 03. 22:30

Téged is bosszant, hogy túl sok kenyeret dobsz ki? Ezzel a módszerrel olyanná varázsolhatod, mintha most sült volna ki! Elsõre bizarrul hangzik, de valóban mûködik. Mutatjuk a trükköt!

Egy átlagos háztartásban rengeteg kenyér vész kárba, mert kiszárad és ki kell dobni. Sok háziasszony úgy menti a menthetőt, hogy pirítóst, melegszendvicset vagy bundás kenyeret készít belőle, vagy felhasználja fasírt készítéskor. Pedig ehelyett fel is lehet frissíteni olyanra, mintha most hoztad volna haza a pékségből.

Egy népszerű blogon olyan ötletet osztottak meg, amire elsőre mindenki megütközött. Ugyanis azt javasolták, hogy a kiszáradt kenyeret folyó víz alá kell tenni, vagy vízbe mártani, majd bedugni pár percre a sütőbe. Majd sokan kipróbálták, és csodálkozva tapasztalták, hogy valóban majdnem olyan friss lett a szikkadt kenyér, mintha most sült volna ki.

Pár másodperc a csap alatt vagy egy tál vízben elég is ahhoz, hogy a kenyér visszanyerje a nedvességét. Ezután 180-200 fokosra hevített sütőbe kell tenni egy-két percre, majd kivenni. Így nem kell azon törnöd a fejed, hogyan használd fel a kiszáradt cipót, kidobni meg végképp nem kell. Ezzel a módszerrel azonban csak egyszer lehet frissé tenni, vagyis ha még egyszer kiszárad, akkor már menthetetlen. Szeletelt kenyérrel pedig egyáltalán nem lehet megcsinálni.

Hogy megelőzd a kiszáradást, tartsd papírzacskóban, szobahőmérsékleten a kenyeret. A zacskó ugyanis segít megőrizni a nedvességet. Arra is érdemes figyelni, hogy olyan mennyiséget vásárolj, ami elfogy, mielőtt kiszáradna.

Ripost hírek

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.