kulcsár edina
Hamarosan jönnek az ünnepek, sürgés-forgás, sütés-fõzés. Ne ess pánikba, megmutatjuk a legegyszerûbb módját, hogyan takaríthatod ki a sütõt.
Bár közeledik a karácsony, ne aggódj azon, hogy a sok sütés-főzés után ismételten ki kell takarítani a sütőt. Nem kell azonnal a boltba szaladni a drága vegyszerekért, hiszen van más megoldás is. Nem annyira macerás, mint gondolod. Mutatjuk a trükköt, így lesz gyerekjáték a zsíreltávolítás.
Fogj egy tűzálló edényt, önts bele fele-fele arányban vizet és ecetet. Helyezd a tálat a sütőbe. Melegítsd fel 100 fokra, hagyd állni körülbelül 2 órán át, így elkezd párologni a folyadék, amely bejárja majd a sütő belsejét. A lerakódott zsír fellazul. Vedd ki a tálat, vedd elő a szódabikarbónát, azzal végezd el a hátralévő feladatot. Keverd össze kevés vízzel, amíg pasztává nem alakul, és dörzsöld át a sütő belsejét. A végén már csak egy nedves rongyra lesz szükséged, amivel vegyszermentesen ragyogóra tisztíthatod a felületet.
Így lesz újra szép tiszta és kellemes illatú a sütőd!