kulcsár edina
A saláta nem áll el sokáig, még akkor is könnyen megfonnyad, ha a hûtõben tárolod. De egy egyszerû trükkel így is isteni ropogós lehet tálaláskor.
Megvetted a salátát, de napokig nem készítetted el? Semmi baj! Nem kell kidobni! A krumpli segít abban, hogy ugyanolyan friss és ropogós legyen, mintha most hoztad volna a piacról.
Egyszerűen csak tépkedd le a saláta leveleit és tedd egy nagy műanyag tálba, majd engedj rá hideg vizet. Pucolj meg egy nyers krumplit, szeleteld fel, és helyezd a vízbe a saláta mellé. Végül hagyd ázni körülbelül 20 percig. A krumpliban lévő keményítő újra frissé varázsolja a fonnyadt salátát.
Ugyanezt a hatást érhetjük el, ha az összeesett salátát hideg citromos vízbe áztatjuk. Visszakapják a levelek a rugalmasságukat, és nem kell attól tartani, hogy átveszik a citromlé ízét.