tóth gabi
Rengeteg dologra használhatod a szódabikarbónát! Konyhában, fürdõszobában, háztartásban, hajra, bõrre. Tudjuk, hogy szinte csodákra képes. Na de a levesbe is? Lássuk, hogyan.
Õsrégi szódabikarbóna-tipp ez, már a nagymamáink is használták, valószínű, az unokáink is fogják. Ha nehezen fő puhára az apróra vágott marhahús a levesben, akkor ne tétovázz, ilyenkor jól jön egy gyors megoldás, elő a szódabikarbónával! Ha az alábbi trükköket használod, még menthető a finom ebéd vagy vacsora.
Kemény, nehezen puhuló húsok esetében, főként marhahúsfőzésnél, de tyúkhús puhításnál is alkalmazható a szódabikarbóna. Nincs más dolgod, csak tegyél a levesfőzésnél egy késhegynyi szódabikarbónát a lébe. Az étel ízét nem fogja megváltoztatni, de a hús omlós lesz a levesben.
Ha nem csak levest főzöl, hanem az apróra vágott húsból sütni is szeretnél, akkor tanácsos sütés előtt megszórni szódabikarbónával. Forgasd meg benne a húst, hogy mindenhová egyenletesen kerüljön belőle. Hagyd rajta a szódabikarbónát nagyjából fél órán át. Majd nagyon fontos, hogy alaposan mosd le a húst! Ezután már csak töröld szárazra, és süsd meg.