RETRO RÁDIÓ

Eszméletlen, mit művel a levessel a szódabikarbóna

Eszméletlen, mit művel a levessel a szódabikarbóna
Sors Edina
Szerző
Sors Edina
Létrehozva2017. 08. 31. 13:20

Rengeteg dologra használhatod a szódabikarbónát! Konyhában, fürdõszobában, háztartásban, hajra, bõrre. Tudjuk, hogy szinte csodákra képes. Na de a levesbe is? Lássuk, hogyan.

Õsrégi szódabikarbóna-tipp ez, már a nagymamáink is használták, valószínű, az unokáink is fogják. Ha nehezen fő puhára az apróra vágott marhahús a levesben, akkor ne tétovázz, ilyenkor jól jön egy gyors megoldás, elő a szódabikarbónával! Ha az alábbi trükköket használod, még menthető a finom ebéd vagy vacsora.

1. Húslevesben

Kemény, nehezen puhuló húsok esetében, főként marhahúsfőzésnél, de tyúkhús puhításnál is alkalmazható a szódabikarbóna. Nincs más dolgod, csak tegyél a levesfőzésnél egy késhegynyi szódabikarbónát a lébe. Az étel ízét nem fogja megváltoztatni, de a hús omlós lesz a levesben.

2. Hús sütésénél

Ha nem csak levest főzöl, hanem az apróra vágott húsból sütni is szeretnél, akkor tanácsos sütés előtt megszórni szódabikarbónával. Forgasd meg benne a húst, hogy mindenhová egyenletesen kerüljön belőle. Hagyd rajta a szódabikarbónát nagyjából fél órán át. Majd nagyon fontos, hogy alaposan mosd le a húst! Ezután már csak töröld szárazra, és süsd meg.

Ripost hírek

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.