tóth gabi
Íme a legjobb ötletek, hogy igazi hûsítõ finomságot tudj vásárolni ezekben a forró nyári napokban. Ha valóban finom görögdinnyét akarsz venni, érdemes megjegyezned a titkot!
Amióta tilos meglékelni a dinnyét, gyakran belefuthatsz abba, hogy éretlen, ízetlen kerül az asztalodra. Mutatunk néhány trükköt, hogy a legfinomabbat sikerüljön kiválasztanod.
Ezek után profi leszel a dinnyevásárlásban és lehűtve igazi élvezetes szomjoltót tudsz fogyasztani.
Az érett görögdinnye nehezebb, mint az éretlen. Érezned kell, hogy van súlya és húzza lefelé a kezedet, amikor megemeled. Hasonló méretű dinnyékből válaszd a nehezebbet.
Kiválasztáskor kopogtasd meg, a mély kongás lesz a nyerő választás. Ezt a módszert bátran próbáld ki, még akkor is, ha többen nem hisznek benne, bízz a füledben.
A dinnye „hasa” sok mindent elárul. Az alján lévő sárga folt nagysága határozza meg az érettségét. Minél nagyobb a folt, annál érettebb, mivel tovább hagyták a földön érni.
Csíkos dinnyénél legyen kevesebb a zöld mozaik a világos csíkban a sárgával szemben, mert annál érettebb ez a fajta dinnye.