Létrehozva: 2017.07.23.

Soha többé nem fut ki a leves, ha ezt a trükköt kipróbálod

Ne bosszankodj többet a konyhában, íme néhány ötlet, ami segít, hogy egyszerûbb legyen a sütés-fõzés.

Használtál már fogpiszkálót, hogy ellenőrizd, megsült-e a sütemény tésztája?  Ezt a trükköt több háziasszony is ismeri. Elő ezzel az aprócska pálcával, hiszen a háztartásban használhatod még másképpen is, mutatunk néhány ötletet.

Nem fut ki többé a leves

Elég, ha csak egy percre hátat fordítasz a fazéknak, máris kifut az étel és tiszta ragacs lesz a tűzhely. Mindezt megakadályozhatod, ha egy kilapított fogpiszkálót a fedő és a perem közé teszel. Így a gőz könnyedén el tud távozni és a fazékból nem fut ki az étel. Ugyanez a módszer működik a sütőben is.

Egy csepp citromlé

Ha az ételhez csak pár csepp citromlére van szükséged, akkor igazi pazarlás egy egész citromot szétvágni hozzá. Azért a kevésért, ami kell, szúrd át a gyümölcs héját fogpiszkálóval, és nyomj ki belőle néhány cseppet. Ezek után ragaszd le a lyukat és tedd vissza a citromot a hűtőszekrénybe, hogy másnap felhasználhasd.

Nem lesz száraz a süti vége

A süti levegővel érintkezik, így a vágott vége hamar kiszárad. Erősíts hozzá kenyeret fogpiszkálóval, így megőrizheted a süti végének nedvességét, és csak a kenyér szárad meg.

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek