RETRO RÁDIÓ

Soha többé nem fut ki a leves, ha ezt a trükköt kipróbálod

Soha többé nem fut ki a leves, ha ezt a trükköt kipróbálod
Sors Edina
Szerző
Sors Edina
Létrehozva2017. 07. 23. 12:15

Ne bosszankodj többet a konyhában, íme néhány ötlet, ami segít, hogy egyszerûbb legyen a sütés-fõzés.

Használtál már fogpiszkálót, hogy ellenőrizd, megsült-e a sütemény tésztája?  Ezt a trükköt több háziasszony is ismeri. Elő ezzel az aprócska pálcával, hiszen a háztartásban használhatod még másképpen is, mutatunk néhány ötletet.

Nem fut ki többé a leves

Elég, ha csak egy percre hátat fordítasz a fazéknak, máris kifut az étel és tiszta ragacs lesz a tűzhely. Mindezt megakadályozhatod, ha egy kilapított fogpiszkálót a fedő és a perem közé teszel. Így a gőz könnyedén el tud távozni és a fazékból nem fut ki az étel. Ugyanez a módszer működik a sütőben is.

Egy csepp citromlé

Ha az ételhez csak pár csepp citromlére van szükséged, akkor igazi pazarlás egy egész citromot szétvágni hozzá. Azért a kevésért, ami kell, szúrd át a gyümölcs héját fogpiszkálóval, és nyomj ki belőle néhány cseppet. Ezek után ragaszd le a lyukat és tedd vissza a citromot a hűtőszekrénybe, hogy másnap felhasználhasd.

Nem lesz száraz a süti vége

A süti levegővel érintkezik, így a vágott vége hamar kiszárad. Erősíts hozzá kenyeret fogpiszkálóval, így megőrizheted a süti végének nedvességét, és csak a kenyér szárad meg.

Ripost hírek

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.