tóth gabi
Ne bosszankodj többet a konyhában, íme néhány ötlet, ami segít, hogy egyszerûbb legyen a sütés-fõzés.
Használtál már fogpiszkálót, hogy ellenőrizd, megsült-e a sütemény tésztája? Ezt a trükköt több háziasszony is ismeri. Elő ezzel az aprócska pálcával, hiszen a háztartásban használhatod még másképpen is, mutatunk néhány ötletet.
Elég, ha csak egy percre hátat fordítasz a fazéknak, máris kifut az étel és tiszta ragacs lesz a tűzhely. Mindezt megakadályozhatod, ha egy kilapított fogpiszkálót a fedő és a perem közé teszel. Így a gőz könnyedén el tud távozni és a fazékból nem fut ki az étel. Ugyanez a módszer működik a sütőben is.
Ha az ételhez csak pár csepp citromlére van szükséged, akkor igazi pazarlás egy egész citromot szétvágni hozzá. Azért a kevésért, ami kell, szúrd át a gyümölcs héját fogpiszkálóval, és nyomj ki belőle néhány cseppet. Ezek után ragaszd le a lyukat és tedd vissza a citromot a hűtőszekrénybe, hogy másnap felhasználhasd.
A süti levegővel érintkezik, így a vágott vége hamar kiszárad. Erősíts hozzá kenyeret fogpiszkálóval, így megőrizheted a süti végének nedvességét, és csak a kenyér szárad meg.