5 éve

Félsz a pókoktól? Ezzel a természetes keverékkel távol tarthatod őket

Pókot ölni nem szerencsés. Ha iszonyodsz tõlük, eltûrni õket lehetetlen. Szerencsére van megoldás, hogy pókmentes övezet legyen az otthonod.

Ha meglátod őket, már sikítasz is.

De talán már az is elég, ha rájuk gondolsz, rögtön kiver a verejték. Érthető, ha nem akarsz velük társbérletet. De ugye, a halálukat azért nem kívánod? Se saját kezűleg elkövetve, se egy felbérelt pókgyilkossal végeztetve a piszkos munkát.

Van rá módszer, hogy szedjék a sátorfájukat, és a te lakásodat messze elkerüljék.

Mi kell hozzá?

 • üres szórófejes palack
 • 3-4 csepp borsmenta illóolaj
 • 3-4 csepp levendula illóolaj
 • 3-4 csepp mosogatószer
 • 1 ek. 20%-os ecet
 • meleg víz
 • Elkészítés:

  1. Adagold az illóolajakat, a mosogatószert, az ecetet a palackba, majd töltsd fel meleg vízzel. Jól rázd fel.

  2. Járd körbe a lakásodat. Szórj a keverékből a sarkokra, a nehezen elérhető helyekre, az ablakok, ajtók köré, szekrények mögé. Ha van szellőzőnyílás a lakásban, oda is spriccelj egy adagot.

  Miért működik?

  A pókok ízlelőbimbói a lábukon helyezkednek el. Ahogy te sem, ők sem szeretnének borsmentás, levendulás, ecetes, mosogatószeres fűszerezést a desszertjükhöz.

  EGY MÉG ENNÉL IS EGYSZERÛBB KEVERÉK

  1. Tölts meg egy szórófejes palackot vízzel. Adj hozzá 10-15 csepp borsmenta olajat. Szippants bele, elég mentás-e az illata. Ha nem, cseppents még párat.

  2. Rázd föl a keveréket. Keresd meg az összes olyan falrepedést, hézagot, ahol a pókok be tudnak jutni az otthonodba. Irányítsd oda a szórófejet, és jól szórd be a mentás keverékkel.

  3. Ha igen erős idegzetű, vagy esetleg túl fejletlen szaglású pókokkal van dolgod, azaz nem használ ez a módszer, akkor vesd be a nehéztüzérséget. Csöppents tiszta borsmenta olajat egy fülpiszkáló fejére, és dugd a falrepedésbe. Garantáltan elkerüli minden fajta pók az otthonodat.

  Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
  Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!