
Mindannyian számtalanszor bosszankodtunk már azon, hogy kivettük a hûtõbõl a ketchupot és az a ruhánkon vagy az asztalterítõn landolt, amikor ki akartuk nyomni, vagy rázni a palackból. Most kiderül, hogy lehet megoldani, hogy minden csepp a tányérra kerüljön.
Mindannyian számtalanszor bosszankodtunk már azon, hogy kivettük a hűtőből a ketchupot és az a ruhánkon vagy az asztalterítőn landolt, amikor ki akartuk nyomni, vagy rázni a palackból. Most kiderül, hogy lehet megoldani, hogy minden csepp a tányérra kerüljön.

Tartsd a ketchupos üveget nagyjából 45 fokos szögben. Az eddig megszokottól eltérően ne az üveg alját ütögesd, mert akkor az eredmény pontosan az lesz, ami eddig is.
![]()
Nagyjából az üveg felénél fokozatos, apró ütésekkel próbálkozz, várd meg, míg a ketchup oda kerül, ahová szántad. Hagyd, hogy a fizika törvényei segítsenek neked ebben, így a palack nyakánál nem fog a ketchup megrekedni és szétfolyni sem.







