tóth gabi
Egy mikrobiológiai tanulmány kimutatta, hogy hol is található egy átlagos konyha fertõzésektõl leginkább veszélyeztetett szeglete. Fogadjunk, hogy erre te sem gondoltál!
Harminc, véletlenszerűen kiválasztott londoni háztartásból vettek mintákat a tudósok.
A hűtő aljában lapuló két fiók pedig konkrétan halálzónának bizonyult.
Itt átlagosan az egészségügyi baktériumszint 750-szeresét mérték. Ekkora tenyészet nagyjából egy rohadó állattetemen szokott lenni. Olyan veszélyes kórokozókat is találtak egyes esetekben mint:
E.coli, salmonella vagy listeria.
Ezek a kórokozók súlyos fertőzést okozhatnak. A komoly lázzal, hányással és hasmenéssel járó megbetegedések egyfajta mérgezéses állapotot idéznek elő a szervezetben, melyből sokszor egy hét alatt sem gyógyul fel az érintett. De hogy lehet ilyen komoly baj forrása a teljesen ártatlan terepnek tűnő hűtőszekrény?
Veled is biztosan előfordult már, hogy egy-egy paradicsomról megfeledkeztél, ami aztán hónapokig kallódott a hűtőd aljában. Ezek a magukra hagyott zöldségek törvényszerűen bomlásnak indulnak. Amikor észreveszed, természetesen azonnal megszabadulsz tőle, gondolva, hogy ezzel mindent helyre hoztál. De ennyi nem elég, mert
a már poshadó zöldség vagy gyümölcs láthatatlan baktériumtelepeket hagy maga után!
Ezek pedig hamar rátelepszenek a friss zöldségekre, így azok potenciális veszélyforrást jelentenek számodra, még akár egy alapos mosás után is.
Ha ezt a 4 aranyszabályt betartod, akkor tisztán tarthatod a zöldségesfiókjaidat, méghozzá úgy, hogy megszűnik a mikrobiológiai veszély!
Mindezzel családod egészségét óvod!