tóth gabi
A végeredmény mindegyik esetben: egyetlen laza mozdulattal kinyitod az üveget.
Szinte mindennapos probléma a konyhában a befőttesüvegek kinyitása. És bizony nemcsak a fránya bolti termékekről nehéz levarázsolni a tetőt. A saját készítésű lekvárral, savanyúsággal is pont ugyanez a helyzet.
Többet ésszel, mint erővel!
Most öt különböző ötletet mutatunk arra, hogyan könnyítheted meg a dolgodat minden különösebb kellék nélkül.
1. Ragasztószalag
Tekerj a kupak egyik felére egy darabka erős ragasztószalagot, majd rántsd meg! Könnyedén kinyílik az üveg.
2. Forró víz
Egy tálkába tölts forró vizet, állítsd bele pár percre fejjel lefelé az üveget. A fémtető kitágul a hőtől, így könnyebben tekeredik.
3.Ütögetés
Egy fakanállal vagy sima kanállal kocogtasd meg kicsit mindenhol a tetőt, ezzel is segíthetsz a kinyitásban.
4.Gumi
Tegyél egy befőttes gumit az üveg tetejére, majd húzz gumikesztyűt. Így könnyedén lecsavarinthatod a tetőt!
5.Hajszárító
Melegítsd kb. fél percig hajszárítóval az üveget, majd egy rongy segítségével egy mozdulattal ki is nyithatod a befőttet.
5 +1 módszer:
Ha még ennyit sem szeretnél egy üveg kibontásával bíbelődni, akkor csak nyújtsd át kedvesednek! Nyissa ki ő!