tóth gabi
Pofonegyszerû a trükk, de mégis hatásos. Teljesen más értelmet kap mostantól a só, mint megszoktad.
Minden háztartásban megtalálható, nélkülözhetetlen kelléke a főzésnek, de nem is gondolnád, milyen nagy hasznát veszed még más területeken is. Ez a filléres holmi csak arra vár, hogy munkára fogd a lakásodban!
1. Ha odakozmált az étel, akkor mosogatás és beáztatás helyett szórd meg sóval a serpenyőt és hagyd egy kicsit így állni. A só szinte felemelni a ráégett ételt, így már könnyedén ki tudod takarítani az edényt.
2. Makacs foltok csúfítják a poharaidat? Keverj egy marék sót egy liter ecetbe, és áztasd benne az üveget egy éjszakán át. A foltokat reggel csak könnyű mozdulattal le kell törülni, és már kész is.
3. Miután elmosogattad a vágódeszkát, dörzsöl át nedves, sós ronggyal. Kellemesebb lesz az illata, világosabb és fényesebb a színe.
4. Takarítsd ki a hűtődet sós vízzel. Ez a keverék nem tartalmaz káros gázokat és anyagokat, a szemcsék nagyszerűen leszedik a makacs lerakódásokat is, nem karcolja mégsem a felületet, és kiválóan szagtalanít.
5. Ha nem szeretnéd, hogy a szalonna vagy zsíros étel kifröccsenjen, mialatt sütöd, akkor sózd meg picit, mielőtt a serpenyőbe rakod. Így máris megúszhatod a zsírfröccsenés miatti fájdalmat, és a tűzhelyet sem kell tisztítanod.
6. Sietve kell főznöd? Jól jönne egy pár perc időnyereség? Adj 1-1 csipet sót a forrásban lévő ételhez. Így gyorsabban nő a hőmérséklete, hamarabb fő meg az étel.
7. Nem kell többet sokáig vacakolnod azzal, hogy a keménytojásokról lehámozd a héjat sok, pici darabban. Adj egy teáskanál sót a vízhez, melyben a tojásokat fogod forralni, és máris könnyebb dolgod lesz a pucolással.