tóth gabi
A só hatalmas segítség a konyhában, és nemcsak az ételeknek ad kellemes ízt. Próbálj ki néhány trükköt, és sokkal egyszerûbb lesz az élet!
Ha szereted a tisztaságot, de nem vagy híve a drága és veszélyes vegyszereknek, akkor egy pár egyszerű praktikával ragyogóvá varázsolhatod a konyhát. Csak sóra lesz szükséged!
Sokkal könnyebb lesz elmosogatni a fémserpenyőt, ha előtte behinted sóval és egy áttörlöd egy papírtörlővel. A külsejére égett szennyeződést alaposan dörzsöld át a durva szemcsékkel.
Sós ásványvízzel töröld át a polcokat, nem karcol és tökéletesen szagtalanít. Ugyanilyen oldatban beáztathatod az áporodott szagú műanyag tárolóedényeket is. Olyanok lesznek, mint újkorukban.
Elveszi az égett szagot, ha só és fahéj egyenlő arányú keverékével (1-1 teáskanál) beszórod a sütő alját, amíg még forró. Kihűlés után kefével vagy ronggyal töröld ki a sós keveréket.
+1tipp: Vágj félbe egy citromot, és mártsd bele a sóba. Ezzel dörzsöld át a mosogatót vagy a vágódeszkát. Tisztít és fertőtlenít egyben!