tóth gabi
Rengeteg természetes tisztítószer létezik, amivel meg tudod tisztítani a konyhai edényeket. Nagyanyáink ismerték még ezeket a trükköket, ideje, hogy kipróbáld õket.
Nem kell különleges dolgokra gondolni, csak egyszerű mindennapi praktikákat kell elsajátítanod.
A kívülről ráégett ételmaradékot sós ecettel tudod a legkönnyebben eltávolítani.
A vas palacsintasütőt, vagy öntöttvas edényedet elmosás után töröld szárazra, majd kend be olajjal, így nem fognak berozsdásodni.
Ha odaégetted az ételt, hints az edényed aljára sót, hagyd állni egy-két órát, ezután már könnyen el tudod tisztítani. Ha nehezen jön ki az odakozmált réteg, forrald fel és hagyd kihűlni.
A külsejét egyszerű konyhasóval tudod ragyogóvá tenni.
A foltos fémedények egyik leghatásosabb tisztítószere a citromlé. Ha ez nincs kéznél, nagyon könnyen újjá tudod varázsolni az edényt a savanyúság levével is.