kulcsár edina
Grillezéshez tüzet rakni bizony nem könnyû feladat, fõleg, ha faszén felett szeretne sütögetni az ember. Mutatunk egy remek praktikát, hogy gyorsabban megsülhessenek a finom falatok.
Kevesen tudják, de ha faszénen szeretnénk sütögetni, akkor először klasszikus úton, papírral és néhány száraz fadarabbal kell tüzet gyújtanunk. Ha pedig már rendes hőfokon ég a tűz, akkor dobhatjuk csak rá a szenet.
Itt arra érdemes vigyázni, hogy a faszén nehezebben gyullad be, és ha túl sokat szórunk rá egyszerre, a törmelék megfullaszthatja a jó kis tüzünket. Ha rászórtuk, akkor viszont mindent bele, kezdjük el fújni jó nagy levegővel.
Ha fa nélkül akarjuk megoldani, kizárólag faszénnel, akkor begyújtó folyadékkal is próbálkozhatunk. Ekkor a faszenet rendezgessük el a grillen, locsoljuk meg a folyadékkal, és gyújtsuk be.