6 éve

Nehogy mellényúlj! Erre figyelj, ha mézédes görögdinnyét akarsz venni!

Ha a félbevágás elõtt meg szeretnél bizonyosodni arról, hogy érett, finom dinnyét tartasz a kezedben, akkor kövesd a tippjeinket.

Beköszöntött a dinnyeszezon, újra központi kérdés, hogyan is kell jól választani a dinnyekupacokból. Sokan ilyenkor kezdik a rendkívül népszerű dinnyediétát, amihez kétnaponta új dinnye kell.

Könnyű belátni, hogy a görögdinnye vásárlása igencsak kockázatos dolog, hiszen ránézésre nehezen lehet megmondani, milyen a gyümölcs belseje. Ha történetesen éretlen vagy állott, netán íztelen a dinnye, akkor bizony akár 10-15 kilónyi gyümölcs veszhet kárba.

Csökkentsd a rizikót, hiszen egy-egy dinnye - függően persze súlyától - akár több ezer forintba is kerülhet!

Ezeket a praktikákat kövesd, ha már a felvágás előtt tudni szeretnéd, milyen dinnyét viszel haza.

1.Keresd a sárga foltot a héjon! 

Egy érett görögdinnyén mindig látható egy sárga folt, ez jelzi, hogy jól megérett a napon. Ha nincs folt, kezdj el gyanakodni.

2. Legyen nehezebb, mint amilyennek kinéz!

Egy másik jel, hogy jó dinnyét találtál az, ha sokkal nehezebb a súlya, mint amilyennek gondoltad volna. A súly azt jelenti, hogy lédús, vagyis vélhetően zamatos a gyümölcs.

3. Kopogtasd és paskold!

Ha biztos szeretnél benne lenni, hogy mézédes gyümölcsöt viszel haza, akkor nincs más hátra, mint a paskolás.

Ha telt, kongó hangot hallasz, irány a pénztár. Az éles hang azt jelzi, éretlen a dinnye, a túl tompa pedig azt, hogy jócskán túl van fénykorán a gyümölcs, esetleg kásás belül.

 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!