RETRO RÁDIÓ

Nehogy mellényúlj! Erre figyelj, ha mézédes görögdinnyét akarsz venni!

T.D.
Szerző
T.D.
Létrehozva2016. 06. 15. 11:25

Ha a félbevágás elõtt meg szeretnél bizonyosodni arról, hogy érett, finom dinnyét tartasz a kezedben, akkor kövesd a tippjeinket.

Beköszöntött a dinnyeszezon, újra központi kérdés, hogyan is kell jól választani a dinnyekupacokból. Sokan ilyenkor kezdik a rendkívül népszerű dinnyediétát, amihez kétnaponta új dinnye kell.

Könnyű belátni, hogy a görögdinnye vásárlása igencsak kockázatos dolog, hiszen ránézésre nehezen lehet megmondani, milyen a gyümölcs belseje. Ha történetesen éretlen vagy állott, netán íztelen a dinnye, akkor bizony akár 10-15 kilónyi gyümölcs veszhet kárba.

Csökkentsd a rizikót, hiszen egy-egy dinnye - függően persze súlyától - akár több ezer forintba is kerülhet!

Ezeket a praktikákat kövesd, ha már a felvágás előtt tudni szeretnéd, milyen dinnyét viszel haza.

1.Keresd a sárga foltot a héjon! 

Egy érett görögdinnyén mindig látható egy sárga folt, ez jelzi, hogy jól megérett a napon. Ha nincs folt, kezdj el gyanakodni.

2. Legyen nehezebb, mint amilyennek kinéz!

Egy másik jel, hogy jó dinnyét találtál az, ha sokkal nehezebb a súlya, mint amilyennek gondoltad volna. A súly azt jelenti, hogy lédús, vagyis vélhetően zamatos a gyümölcs.

3. Kopogtasd és paskold!

Ha biztos szeretnél benne lenni, hogy mézédes gyümölcsöt viszel haza, akkor nincs más hátra, mint a paskolás.

Ha telt, kongó hangot hallasz, irány a pénztár. Az éles hang azt jelzi, éretlen a dinnye, a túl tompa pedig azt, hogy jócskán túl van fénykorán a gyümölcs, esetleg kásás belül.

 

Ripost hírek

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.