RETRO RÁDIÓ

Ezért áztass minden trópusi gyümölcsöt ecetbe

Ezért áztass minden trópusi gyümölcsöt ecetbe
Ripost
Szerző
Ripost
Létrehozva2016. 04. 02. 09:45

A déligyümölcsök nagyon finomak, de sajnos fogyasztásukkal veszélyes vegyi anyagok is kerülhetnek a szervezetbe. Ezzel az egyszerû trükkel azonban sok kellemetlenségtõl megkímélheted magad.

A déligyümölcsök hosszú utat tesznek meg, míg elérnek az európai vásárlókhoz, így muszáj megvédeni őket a penészgombáktól. Ezért a termesztők által bevett módszer, hogy szüretelés után különböző gombaölőszereket tartalmazó viasszal kezelik a felületüket. Innen tehát az általunk ismert narancsok és a mandarinok csillogó fénye.

Mely gyümölcsök érintettek igazán?

Nem csak a narancsot, a mandarint, a citromot és a grépfrútot, de a banánt, mangót, gránátalmát is kezelik az említett tartósítószerekkel. Az előbbieknél azonban a helyzet azért kritikusabb, mert ezeknek héját is felhasználjuk.

Mit tehetsz?

Akár citrusról, akár banánról legyen tehát szó, bármilyen furán hangzik is, evés előtt mosd meg jó alaposan a gyümölcsöt, majd a kezedet is! Külföldön kaphatóak kifejezetten zöldség- és gyümölcsmosásra kifejlesztett lemosószerek. Ezek hiányában megteszi a következő házi praktika is: 2 percre áztasd be a gyümölcsöket ecetes vízbe, majd sikáld le egy kefével. Végül folyóvíz alatt jó alaposan öblítsd át.

EZT AZ ARÁNYT KÖVESD: Tegyél 2 evőkanál ecetet egy dl vízhez.

A keverékkel lemosott friss gyümölcs és zöldség sokkal kevesebb növényvédőszer-maradékot fog tartalmazni, mint a tiszta vízzel lemosott gyümölcsök.

 

Ripost hírek

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.