6 éve

Moss ablakot vöröshagymával! Meg fogsz döbbenni!

Lassan itt a nagytakarítás ideje, amibõl az ablakok sem maradhatnak ki. Ha csillogó és csíkmentes üvegre vágysz, nagymamáink praktikáira lesz szükséged. Hatékony és egyszerû megoldás!

Az ablaktisztítás nem egyszerű feladat, sok időd vesz igénybe és fizikailag is elég megterhelő. Az alapos és teljes takarítás a függönyök mosásával is jár. Ha azonban megfelelő technikát választasz, megkönnyítheted a dolgod, és gyorsabban végezhetsz.

A makacs szennyeződések ellen használj hagymát!

A tavaszi ablaktisztítás során az egész télen felhalmozódott kosztól kell megszabadulnod. Az időjárás nem kíméli az üvegeket, így makacs csíkok és szennyeződések ellen kell felvenned a kesztyűt. Nagymamáink házi praktikái között akad egy megoldás, amivel gyorsan és egyszerűen ragyogóvá varázsolhatod a nyílászárókat.

Vágj félbe egy vöröshagymát és alaposan dörzsöld át vele az egész felületet. Ezzel előtisztítod, így könnyebb dolgod lesz a csíktalanítással.

Utána önts egy vödörbe vizet és ecetet, egy liter vízhez egy dl ecetet használj. Egy szivacs segítségével alaposan mosd át vele az üveget. Fontos, hogy ne hagyd rászáradni. Egy papírtörlővel jól töröld át a felületet, majd hagyományos újságpapírral fényesítsd.

Kissé macerás, de a csalán is nagy segítség!

A csalán szintén hatékony az ablakmosáshoz, bár begyűjtése időt és energiát kíván, de megéri a fáradságot. Egy vastag kesztyűvel fogj egy csokorra valót, egy liter vízhez pedig keverj egy evőkanál ecetet. A növényt mártsd az ecetes vízbe, kissé nyomkodd össze, majd dörzsöld át vele az üveget, végül újságpapírral szárítsd meg, illetve fényesítsd a megszokott módon.

 

 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!