Létrehozva: 2016.02.04.

Nem is gondolnád, mi mindenre jó még a folpack!

Felejtsd el, hogy a folpack csak uzsonnacsomagolásra jó! A mûanyag fólia ennél sokkal többet tud! Mutatjuk azt a 10 meglepõ ötletet, ahol nem létezik jobb megoldás!

Naponta használjuk a folpackot a háztartásban, a konyha alapfelszereléséhez tartozik. Azonban nemcsak az ételek csomagolásához alkalmazhatod, hiszen annyi mindenre jó lehet a könnyen alakítható, átlátszó műanyag fólia. Mutatjuk a 10 legjobb ötletet, amire még hasznosíthatod!

1. Virágcsokorhoz

Ez a zseniális trükk segít frissen tartani a virágcsokrodat, míg vázába nem kerül. Nedvesíts be egy papírtörlőt, tegyél alá folpackot, majd tekerd  a virágcsokor szárára.

2. Muslincák ellen

Az apró bogarak nagyon kellemetlenek tudnak lenni, amikor megszállják a konyhádat. Két  evőkanál  almaecet, pár csepp mosogatószer, fogpiszkáló és folpack segítségével könnyedén megszabadulhatsz tőlük. Öntsd egy pohárba az almaecetet, keverd hozzá a mosószert, és fedd le folpackkal. Szurkáld meg a fogpiszkálóval a tetejét, és kész a csapdád.

3. Festés előtt

Festéskor sok berendezési tárgy esik áldozatául a lecseppenő festéknek. A mozdíthatatlan darabokat érdemes folpackkal körbetekerni, így festés után egy mozdulattal megszabadulhatsz a festékcseppektől.

4. Banántároláshoz

Ezzel az egyszerű trükkel meghosszabbíthatod a banán élettartalmát. Tekerj a  banánfürt  szára köré folpackot,  így akár 3-5 nappal is megóvhatod a gyors barnulástól.

5. Festésnél

Ha nem tudod befejezni a festést, nem kell elmosnod a festőszerszámokat. Nemcsak fáradságot, de a festéket is megspórolhatod, ha a festőecsetet, hengert folpackba csomagolod. Másnap csak le kell tekerned a fóliát, és folytathatod a munkát.

6. Hűtőszekrénybe

Tartsd tisztán a hűtődet ezzel az egyszerű praktikával! Takard le a polcokat folpackkal, így a felére csökkentheted a takarítási időt. Csak lehúzod az elkoszolódott csomagolást, és tekerheted rá az  új borítást.

7. Utazáshoz

Nem folynak ki utazáskor  a különböző  illat- és tisztítószereid, ha a kupak alá egy darabka fóliát tekersz, és így zárod le a flakont.

8. Fogyókúrához

A legnagyobb segítség, ha könnyen szeretnél megszabadulni a felesleges kilóktól. Edzés előtt tekerd körbe magad folpacckal, és olvadnak rólad a kilók. Ha éppen nincs kedved a mozgáshoz, akkor kényelmesen is támadást indíthatsz a narancsbőr ellen. Készíts vérpezsdítő pakolást, a receptet itt találod , kend a kívánt testrészre, és tekercseld körbe magad folpackkal.

9. Manikűr

Egyedi, különlegesen lakkozott körmöket készíthetsz folpack segítségével. Lakkozd ki a körmöd, várd meg míg megszárad, majd egy darabka folpack segítségével tunkolj rá egy másik színű lakkot. 

10. Zuhanyzáshoz

Nem kell aggódnod, hogy vizes lesz a hajad zuhanyzás közben! Tekerd be a fejed egy darab folpackkal, és fröcskölhetsz bátran, a frizurád tökéletes marad! 

+ 1 tipp

Tökéletes tojást készíthetsz egy darab folpack segítségével, és még a pucolást is megspórolhatod. Nézd meg a videón, milyen egyszerű:

 

Ez is érdekelhet

origo.hu

Hadüzenetet küldhetett Putyinnak ez az ország

origo.hu

Kétszáz hajót süllyesztettek el az óceáni szörnyhullámok

borsonline.hu

Nem akárki kürtölte világgá, Szoboszlai Dominik sorsdöntő hírt kapott

ripost.hu

Ezreket spórolhatsz az egynapos sztrádamatricával. Mutatjuk, hogyan csináld!

vg.hu

Bizarr tanácsot adott a Lidl a magyar vásárlóinak: az extra szűz olívaolaj helyett főzzenek sertészsírral

origo.hu

Újabb balos celeb Magyar Péter mögött

she.life.hu

A hajszolt életvitel nem lehet kifogás, vedd komolyan a vashiányt (hirdetés)

videa.hu

Alu paratha, a burgonyával töltött boldogságlepény -receptvideó ( hirdetés)

origo.hu

A világ legjobb csapata újra Budapesten (hirdetés)

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

OTTHONKA

Mutatjuk, mit kell tenni most a málnával, hogy nyáron szuper termés legyen

OTTHONKA

Ez történik a kenyérrel, ha zellert teszel mellé

OTTHONKA

Így gondozd most az epret, hogy májusra gyönyörű termésed legyen

OTTHONKA

Ha így gondozod a muskátlit, soha többet nem sárgulnak majd a levelei

OTTHONKA

15 tuti tipp: Így lesz gyönyörű virágáradat a kertedben az egynyáriaktól

OTTHONKA

Leszámol a hangyákkal a lyukas alufóliabomba

OTTHONKA

Mutatjuk, miért érdemes lakást venni a körúton

OTTHONKA

Ultrahanggal a vakondok ellen? Ez tényleg működik!