RETRO RÁDIÓ

Miért sózd be a konyharuhát? Ilyet még nem láttál!

Miért sózd be a konyharuhát? Ilyet még nem láttál!
Zuti Bea
Szerző
Zuti Bea
Létrehozva2016. 02. 02. 09:20

A háztartási só jótékony hatása õsidõk óta ismert. Van azonban egy praktika, ami kezd feledésbe merülni. Ezzel a trükkel megkönnyítheted a mosást, és még a fertõtlenítés miatt sem fáj majd a fejed.

A konyharuha az egyik legnehezebben mosható anyag. Mindent feltörölsz vele a pultról, és főzés közben a kezedet is abba törlöd. Így rengeteg baktérium tanyázik rajta, a kimoshatatlan sárga foltokról nem is beszélve. Ha fehérítőbe áztatod, elveszíti a színét, és még 60 fokos mosás után sem lehetsz biztos benne, hogy minden folt eltűnik róla.

A só mindent megold!

A baktériumok és a foltok ellen is tökéletes megoldást nyújt, ha mosás előtt negyed órára sós vízbe áztatod a konyharuhákat. Egy liter forró vízbe tegyél négy kanál sót, és jól nyomkodd bele a textilt. Utána tedd a gépbe, és mosd ki 60 vagy 90 fokon. Szebb lesz, mint új korában!

 

Ripost hírek

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.