Létrehozva: 2016.02.10.

"Az én vérem, az én betétem!" Mosható intim betét mellett kampányolnak!

A szervezõk nem gondolták, hogy heves reakciókat vált majd ki a téma az emberekbõl.

"Az én vérem, az én betétem" címmel hirdetett meg két hölgy varrófoglalkozást február 18-ára.

"Ha te is saját betétbe akarsz vérezni, gyere el a varrófoglalkozásunkra,

ahol többféle forma, struktúra és anyag közül választva tervezzük és varrjuk meg a testünknek és vérzési szokásainknak legmegfelelőbb mosható betéte(ke)t. Kitérünk arra is, hogy hogyan tároljuk és tisztítsuk a betéteket - házilag elkészíthető tisztító és folteltávolító recepteket is megosztunk majd egymással" - áll a felhívásban.

Gyorsan kiderült, hogy a mosható intim betét rettenetesen megosztja az embereket, még olyanok is akadtak, akik a primitív, indulatos megnyilatkozásoktól sem riadtak vissza.

 "Olyan heves reakciók értek , hogy a legközelebbi eseményünket már nem fogom publikussá tenni"

- mondta a %RIPOST%-nak a foglalkozás egyik szervezője, aki szerint a dolog lényege egyfajta szemléleti kérdés, hiszen ha valaki magának készíti el saját betétjét, és maga gondoskodik a tisztításáról, azzal testére is jobban odafigyel, jobban ismeri a saját menstruációját.

Korábban hazánkban és világszerte is szinte kizárólag mosható textilpelenkát használtak a nők: a mosható intim betét lényegében semmiben sem különbözik ettől.

De nézzük meg  tudományosan, miért is érdemes egy nőnek a mosható betét mellett letennie a voksát.

Jót teszel vele magadnak:

A hagyományos eldobható termékek műanyagot, mesterséges illatanyagot, sőt ragasztót és egyéb kémiai anyagokat is tartalmaznak - ezek ráadásul éppen a legérzékenyebb területünkkel érintkeznek közvetlenül. A tampontól pedig - igaz szerencsére ritkább esetben -  akár toxikus sokkot is kaphatsz, érdemes elolvasnod annak a modellnek a történetét, akinek a lábát is amputálni kellett emiatt.

Környezettudatos leszel:

Egy nő életében átlagosan 12 ezer - 16 ezer eldobható betétet vagy tampont használ el, ami rengeteg hulladékot jelent.

Megkíméled a pénztárcádat is!

Kétkedni persze lehet, de Magyarországon azért jelen vannak a mosható intim betétek: az egyik kis budapesti manufaktúra például még külföldre is exportálja termékeit. Õket ITT találod meg, ha pedig varrni jelentkeznél, akkor ITT az esemény.

 

 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek