7 éve

21 ötlet, így borítsd karácsonyi díszbe az ablakokat!

Karácsonykor különleges szerephez jutnak az ablakok, a párkányok. Olyan egyedülálló díszítést készíthetsz a lakásnak erre a sokszor elhanyagolt részére, amelynek az egész utca a csodájára jár majd. A kintrõl beszûrõdõ fények pedig csodás megvilágítást adnak a díszeidnek, hogy a bent lakók számára is feledhetetlen legyen a látvány.

A készen kapható cukorka-sétapálcák az angolszász országok hagyományos karácsonyi díszei közé tartoznak. Kösd őket piros-fehér szalagra, és akaszd fel a függönyrúdra. Tegyél köré egy kevés fenyőágat és kész is a hangulatos ablakdísz.

Keress a természetben egy szép faágat, és erre köss fel néhány karácsonyfadíszt, majd az egészet rögzítsd az ablak fölé. A piros karácsonyfadíszek remek kontrasztot adnak a faág natúr árnyalatával.

A faágra arany díszeket is tehetsz, és nem is muszáj az ablak fölé rögzítened: néhány szalagon az ablak közepébe is belógathatod. Még jobb, ha az ablakra műhóból hópelyheket fújsz, vagy papírcsipkét ragasztasz.

A rusztikus faágon a házi készítésű papírdíszek is remekül mutatnak egy kevés fenyővel körítve.


Egy fenyőágból készült csokor tobozzal és fagyönggyel díszítve természetes hangulatot visz a lakásba, és a szoba illatosításáról is gondoskodik.

A mézeskalácssütés sok családban a karácsonyi készülődés elmaradhatatlan része.  A mézeskalácsok pedig nemcsak a fára, hanem az ablakra is felkerülhetnek.

Gondoltad volna, hogy a karácsonyi ablakdíszhez a kiürült sörösüvegeket is újrahasznosíthatod? Keress a konyhában néhány egyforma, szép formájú, sötét üveget, tedd az ablakba, tekerj köré egy LED fényfüzért, és máris kész a díszítés.

Ennél egyszerűbb és olcsóbb ablakdísz talán nincs is: fenyőágak, szalag és néhány szép formájú toboz.

A gyerekek szívesen vagdosnak csipkét papírból. Ha pedig elég készült belőle máris hópelyhekbe borulhat az ablak.

Keress egyforma színű, ám különböző nagyságú díszeket, és akaszd őket sűrű sorban, de nem egyforma magasságban az ablakra. A csillogó díszek és a fenyőág természetes szépsége együtt teremtenek ünnepi hangulatot.

Az sem baj, ha nincs ennyi egyforma színű díszed: válassz két-három, egymáshoz és az ünnephez jól illő színt, és ezekkel dolgozz. A fehér, az arany és az ezüst például nagyon szép együtt. Remek, extravagáns ötlet a fenyőágat is ezüst- vagy aranyszínűre fújni.

A piros szín vidám, fiatalos külsőt kölcsönöz a karácsonyi díszfüzérnek.

De még az sem baj, ha minden dísz más színben és formában pompázik. Az így készült dísz nem hűvös eleganciájával, hanem családias vidámságával hódít.

Ha nincs időd díszeket készíteni, vegyél egy viszonylag olcsón, készen kapható, ablakra akasztható LED fényfüggönyt. Esténként csodás hangulatvilágítást ad az egész lakásnak.

Az ablak külső párkányára natúr vesszőket rakhatsz, amelyeket egy LED fényfüzérrel tekerhetsz körbe. Vigyázz, feltétlenül kültéri használatra szánt füzért vásárolj!

Minden kockába jut egy papírból kivágott hópehely, amelyet a gyerekek is elkészíthetnek, amíg te sütit sütsz a konyhában.

Ha tényleg öt perc alatt kell elkészülnöd, egyszerűen fektess keresztbe néhány fenyőágat az ablak fölött, és máris karácsonyi hangulatba kerül a konyha.

A koszorú hagyományos karácsonyi dísz. Készíts, vagy vásárolj egy egyszerű fenyőkoszorút, köss rá egy látványos masnit, és máris mehet az ablakra.

Ha modernebb változatra vágysz, fújd fehérre a fenyőágat, vagy keress fehér műfenyő-ágat, és ebből készítsd el a koszorút. Jól mutat mellé egy piros színűre festett termés.A klasszikus változatot piros bogyókkal is díszítheted. Rusztikus berendezésű lakásokban van a legjobb helye.

Egyszerű fehér gyertyákból, és néhány apró fenyőből is készülhet minimalista ablakdísz.

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!