7 éve

Hőségriadóban a túlélés a tét, ez a 3 trükk segít

Majd megbuggyansz, olyan meleged van? Úgy érzed, a hõguta kerülget, és nincs légkondi, amit bekapcsolhatnál? Mindig van megoldás, és még pénzbe sem kerül, figyelj!

Szerző Ripost

Jeges levegővel hűtsd a lakást!

Ásványvizes flakonokat tölts fel vízzel úgy, hogy a nyakában 4-5 centiméter magas maradjon levegő! A palackokat fagyaszd le! Legjobb állítva, kupkak nélkül, így biztos nem feszül szét.

Néhány óra alatt teljesen átfagy a víz, ekkor erősítsd a ventilátorod elé a gondosan lezárt palackokat, és hűvös lesz a szobában!

Magát a ventilátort előzetesen rögzítsd, hogy ne boruljon fel! Tehetsz a lábára is nehezéket, vagy hátul is kikötheted egy stabil tárgyhoz. Ha kicsit több időd van, nézd meg ezt!

Felfrissít a jeges szivacs!

Csomagolj külön-külön nejlonba tiszta szivacsokat, majd tedd be mind a fagyasztóba! Akár gyerekeknek is odaadhatod játszani, ahogy fogdossák, tapogatják, nagyon jól lehűti a tenyerüket. A tenyér felülete alatt lévő sűrű érhálózat, s a benne lévő vér gyorsan áthűl. Ahogy halad a test belseje felé, kellemesen és érezhetően frissíti fel az egész szervezetet.

A jéghideg szivaccsal átdörgölheted a tested is,

de a mellkasodat hagyd ki ebből a buliból!

Variáld: szivacs + jég!

Felhasított szivacs két lapja közé illeszthetsz egy jégdarabot is, de bevalljuk, ez a megoldás inkább kínlódással jár, mint valódi élvezettel. Az olvadó jég síkos felületén ugyan egész jól tapad a szivacs anyaga, de a kilógó részek éle veszélyes lehet. Viszont garantáltan hideg!

És íme, egy egészen egyedi megoldás a családi kedvenc számára. Azért persze nagy kérdés, hogy ez a cicus tényleg kívánja-e a hűvöset, vagy csak eltűri habókos gazdája ötletét.

Szerző Ripost

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!