OLDALVONAL

Szerző SK

Létrehozva: 2024.10.21. 13:00

Hosszú Katinka férje sem hagyta annyiban, kőkeményen beszólt Shane Tusupnak

Egykori férje oktatta ki közösségi oldalán Hosszú Katinkát. Shane Tusup szavaira azonnal reagált a bajnoknő jelenlegi férje is.

Hosszú Katinka mellett Gelencsér Máté is reagált Shane Tusup kemény bejegyzésére. Az amerikai edző csütörtökön közösségi oldalán mutatta be egykori versenyzője, felesége statisztikai mutatóit. Azokból kiderült - amit eddig is tudott mindenki -, hogy Hosszú Katinka karrierjének legsikeresebb szakasza az a 4-5 év volt, amikor Tusup irányításával készült.

Hosszú Katinka Shane Tusup
Shane Tusup és Hosszú Katinka, itt még együtt: az év edzője és az év sportolónője 

Az amerikai edző szerint jelzésértékű, hogy Katinka mellől eltűntek azok az emberek, akik a csúcson még vele voltak.

„Katinka, való igaz, egyéni sportoló voltál, de egyetlen sikeres ember sem ért el semmit egyedül. Tudom, és a tények is bizonyítják, hogy hatalmas hatással voltam és kulcsszerepet játszottam a csapatunk sikerében. Egyedül én vagyok az, aki megkérdőjelezhetetlenül felelős az edzésmódszertan kialakításáért. Használhatod a platformodat arra, hogy elismerést szerezz, és azt állítsd, hogy mélyen érted a koncepciót, de az utólagos teljesítményeid a bizonyítékok rá, hogy az üres szavak nem vezetnek eredményre. Fájdalmas volt látni, ahogy mindaz, amit felépítettem lángba borult és egyetlen dolog maradt meg: egy nagy száj”

– írta bejegyzésében a férfi.

A posztra szinte azonnal reagált Hosszú Katinka férje, gyermekének apja, Gelencsér Máté. Ő "matt.layber" néven szerepel az instagramon, így ezzel a profillal szólt hozzá a poszthoz is.

És mi a helyzet a te statisztikáddal edzőként Katinka előtt és után

- jelezte Gelencsér, hogy Tusupnak egyedül Hosszú mellett voltak sikerei. Míg a bajnoknő az amerikai nélkül is világbajnok tudott lenni - 2009-ben és 2019-ben - addig Tusupnak Katinka nélkül csak próbálkozásai voltak, eredményei nem.

Shane Tusup Katinkától is kapott

A posztra korábban Hosszú Katinka is reagált, ő a bejegyzésében főleg ezzel a mondattal semmisítette meg exét.

Megértem, hogy Shane egóját bántja, hogy a karriérjét tekintve közös munkánk előtt és után sajnos nem tudott eredményt elérni, mint úszó, edző, golfozó vagy bokszoló.

- utalt arra Hosszú, hogy Tusup soha senki mással nem ért el eredményt.

A két válasz óta Tusup (egyelőre) csendben van, azt ugyanis ő sem tudja cáfolni, hogy más úszók mellett sikertelen volt edzőként.

Minden téren szakítottak

Shane Tusup a 2012-es olimpia után vette át Hosszú felkészülésének irányítását. Akkor a fiatalok már párkapcsolatban éltek. 2013-ban érkeztek az első közös világbajnoki aranyak, majd jöhetett az esküvő is. A 2016-os olimpia volt az egyetlen, amikor Katinka érmet nyert ötkarikás játékokon: három aranyat és egy ezüstöt. A 2017-es budapesti vb-n újabb két arany, majd 2017 végére megérkeztek a viharfelhők. Hosszú és Tusup a magánéletben és az uszodában is szakítottak egymással. Az amerikainak voltak ugyan próbálkozásai, de magyar fiatalok mellett Szilágyi Liliána és az olasz Ilario Cusinato pályafutását sem tudta elősegíteni. 

 

2018-ban Shane Tusup magyarul kért bocsánatot Katinkától és a közvéleménytől

 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek